A sneak peek at a nearly finished work in progress

Οτιδήποτε εκτός θέματος εδώ.

Συντονιστές: Nemo, Whacker, BraiNKilleR, Maddog

A sneak peek at a nearly finished work in progress

Δημοσίευσηαπό GeoAnas » 05 Μάιος 2017 20:57

Να λοιπόν που έφτασε ο καιρός να προχωρήσω και σε νέες αποκαλύψεις!...(που έχω δημοσιεύσει κι εδώ :mrgreen: )

Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο και ολόφρεσκο project που ασχολείται ο φίλος μου Thomas Sontowski εδώ και καιρό και σας παρουσιάζω εδώ, με τα χαρακτηριστικά του και ορισμένες φωτογραφίες του...πάντα σε αποκλειστικότητα :wink:

Εικόνα
Το pcb και η τοποθέτηση του μέσα στο case

Εικόνα
Το μενού ρυθμίσεων​. Όπως βλέπουμε ο χρήστης θα έχει πολλές επιλογές στο αρχικό menu, μεταξύ αυτών και επιλογή της συχνότητας απεικόνισης που σε σχέση με το monitor που θα διαθέτουμε, θα μας δίνει άριστα αποτελέσματα γλυτώνοντας μας από τους γνωστούς πονοκεφάλους του flicker.


Τι αφορά; Είναι μια πραγματική υπέρ-cartridge, προικισμένη με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Πηγή: Ότι μου εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος, ο δημιουργός και μπορώ να αναφέρω δημόσια...

- Development system for the Atari VCS:
Αllows immediate upload and test of binaries on real hardware by exporting a tiny, temporary ramdisk (96K) to a computer connected via USB

- 16mb usb disk when attached to a computer

- Very fast switching between games by using a persistent file browser on the Atari side:
All settings and the current path and selected file are immediately stored and then retrieved when power cycling the machine

- Menu options include the selection of the menu display system (just one with two fonts in the moment in two variations) or the color palette (pal/ntsc/secam) used by the system or the display frequency (50/60Hz)

- Customizable ordering/display for file entries: Files/folders sorted together or not, folders in brackets or not, file endings suppressed and the option to ignore files with 'NTSC' (or 'PAL') in their name.

- Menu uses an info page to display data about the cart. - e.g. name, the used internal cart. hw for the file (which is either determined automatically or specified by file ending) and MD5 for comparison/sanity checks.

- in the moment supports the following cart. hardware:
. 2K/F4/F6/F6SC/F8/F8SC (Atari 2K-32K ROMs with or w/o Superchip)
. 3E (128K ROM/32K RAM in the moment)
. 3F
. AR (Supercharger)
. DPC (Pitfall 2!)
. E0 (Parker Brothers)
. E7 (16K M-Network)
. EFSC
. F0
. FA (e.g. Omega Race)
. FA2 (e.g. Star Castle)
. FE (e.g. Activision Decathlon)
. UA
special case is DPC+: the 2600-side has been implemented (e.g. more and fractional fetchers, 'fast fetch') but cartridges using the Harmony processor directly will not work. More can be added since it is...
- Easily upgradeable: the firmware is updateable via the menu


Η ανάπτυξη της κάρτας, ξεκίνησε όπως το VecFever, αλλά στην πορεία υπέστη αρκετές αλλαγές πάντα με γνώμονα την απρόσκοπτη λειτουργία της σε όλα τα συστήματα VCS.

Εικόνα
Ένα μέρος της πελώριας λίστας των παιχνιδιών, σε 3x7 font menu στα 60Hz, με άριστη απεικόνιση σε CRT οθόνη

Εικόνα
Ένα στιγμιότυπο...1000 πληροφορίες για το παιχνίδι που επιλέξαμε! Τα δεδομένα βρίσκονται αποθηκευμένα μέσα στην cartridge (metadata table)

Εικόνα
3x5 font menu στα 50Hz

Για όσους αναρωτιούνται ποιο θα είναι το όνομα της, πληροφοριακά αναφέρω ότι ακόμη βρίσκεται υπό συζήτηση.

- Θα είναι 100% συμβατή;
- Ναι, θα είναι! Παίζει τα πάντα, εκτός από εκείνα τα παιχνίδια που χρησιμοποιούν τον ARM επεξεργαστή της Harmony cartridge ως συνεπεξεργαστή της κονσόλας. Γεγονός είναι ότι ο Thomas, έχει κάνει μια τεράστια εργασία και σε αυτό το κομμάτι, προσπαθώντας να μετατρέψει έναν τεράστιο όγκο προγραμμάτων, ώστε να πετύχει μέγιστη συμβατότητα με την δική του υλοποίηση. Παρόλα αυτά, πολύ λίγα ευτυχώς, παιχνίδια και προγράμματα είναι τόσο εξαρτημένα από το hardware της Harmony που είναι πολύ δύσκολο να μετατραπούν.

- Πόσα παιχνίδια μπορεί να φιλοξενήσει;
- Μέχρι να γεμίσουν τα 16MB. Με το σκεπτικό ότι τα περισσότερα παιχνίδια είναι της τάξεως των 4K και 8Κ, μπορούμε να πούμε ότι χωράει περίπου 2-3 χιλιάδες cartridges. Ένα πλήρες, original set (NTSC και PAL) καταλαμβάνει περί τα 5.9MB. Αν από αυτά εξαιρέσουμε τα διπλά (περιττά) bins τότε μένει επιπλέον χώρος 10MB για τα σύγχρονα homebrews. Αυτά μπορεί να είναι μεγαλύτερα των εμπορικών, που για την VCS σημαίνει 16KB. Υπάρχουν λίγα παιχνίδια των 32KB, καθώς και ένα game demo (boulder dash) στα 64KB.

- Πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας της cartridge;
- Σύντομα. Υπάρχουν σχέδια να γίνει ακόμη ένα πρωτότυπο και μετά να διατεθεί στους ενδιαφερόμενους, ώστε να το χρησιμοποιήσουν όπως είναι ή να το τοποθετήσουν οι ίδιοι σε δικά τους cases. Επειδή αυτή τη στιγμή 'τρέχουν' οι Vecfever και για να κρατηθεί το κόστος σε χαμηλά επίπεδα, υπάρχει η σκέψη να γίνει μια περιορισμένη και παράλληλη παραγωγή ορισμένων πλακετών της συγκεκριμένης multi για Atari.

Θα αποτελέσει μια εξαιρετική, εναλλακτική επιλογή αγοράς, ιδανική για όσους δεν έχουν κάποια multicart και αγαπούν την κονσόλα τους αφού θα προσφέρει εκπληκτική συμβατότητα με τα περισσότερα συστήματα και παιχνίδια που κυκλοφορούν εκεί έξω...και δεν είναι και λίγα, εεε; :wink:
Άβαταρ μέλους
GeoAnas
Methuselah
Methuselah
 
Δημοσιεύσεις: 1474
Εγγραφή: 19 Απρ. 2004 22:39
Τοποθεσία: Πολύγυρος - Χαλκιδική

Επιστροφή στο Εκτος θεματος

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron