gia sas pali

Οτι σχετικό με το www.mame.gr

Συντονιστές: Maddog, Whacker, BraiNKilleR

Απάντηση
DEMOS
Jr. Pacman
Jr. Pacman
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 29 Μάιος 2007 06:17
Τοποθεσία: KYPROS

gia sas pali

Δημοσίευση από DEMOS »

gia sas eimai to pedi apo kipro.an thimaste sas eixa pi oti agorasa 5 dvd me mames ke kapoia den litourgousan.

lipon eho 2 apories.

i proti einai , afou to mame einai ena pexnidi pou apagoreuete na polite ego pos tha to apoktousa an den exo internet i ora na to katevaso?

ke i deuteri einai oti kapoio apo ta pehnidia pou den douleui einai to <top>(MPASKET) ke to <soccer>nomizo etsi legonte ke einai ta agapimena mou pehnidia sto mame.ti mporo na kano gia auto?

euxaristo
Άβαταρ μέλους
Maddog
Master Modelator
Master Modelator
Δημοσιεύσεις: 3768
Εγγραφή: 26 Μάιος 2004 14:44
Τοποθεσία: Κάποιο beach bar στο Ντουμπάι
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Maddog »

Γειά σου και εσένα.

Για την πρώτη σου απορία:
Το ΜΑΜΕ σαν πρόγραμμα διατίθεται δωρεάν online από τους δημιουργούς του και προσωπικά το θεωρώ χυδαίο να το πουλάει κάποιος. Εναλλακτικοί τρόποι απόκτησης είναι κάποια περιοδικά που κατά καιρούς δίνουν κάποιες εκδόσεις ή οι λεγόμενοι Burners που αναλαμβάνουν εθελοντικά να σου στείλουν γραμμένα δισκάκια χρεώνοντας μόνο τα έξοδα αποστολής (και των άγραφων δίσκων, εκτός αν προτιμήσεις να στείλεις εσύ άγραφους δίσκους στον Burner).
Ή ακόμα και κάποιος φίλος που έχει Internet και το κατεβάζει για λογαριασμό σου-το πρόγραμμα είναι περίπου 10 MB οπότε ακόμα και με modem ή από internet cafe κατεβαίνει σχετικά εύκολα.

Για να μην παρεξηγούμαστε: οι roms που απαιτεί το ΜΑΜΕ για να λειτουργήσει είναι σε κάθε περίπτωση παράνομο και να πουληθούν και να διατεθούν δωρεάν γιατί αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των αντίστοιχων εταιριών (πχ Capcom) και όχι του MAME team. Παρόλο που μπορείς και να τις κατεβάσεις και να τις πάρεις επίσης από burner, ο μοναδικός τρόπος να τις κατέχεις νόμιμα είναι να έχεις και τις αντίστοιχες αυθεντικές πλακέτες. Εξαίρεση σε αυτό είναι 5-6 roms που έχει δοθεί άδεια από τους ιδιοκτήτες να διατίθενται δωρεάν και τις οποίες θα μπορείς πάντα να βρίσκεις στην σελίδα του ΜΑΜΕ.
Εννοείται βέβαια ότι εμείς όλοι έχουμε από μια αποθήκη (η δικιά μου είναι στην Βορειοδυτική Μογγολία) που περιέχει όλες τις πλακέτες. :P

Επί της ουσίας και πέρα από την "επίσημη" απάντηση:
-Δεν το βρίσκω κακό να κατέχεις roms που δεν πωλούνται εμπορικά. Σίγουρα είναι πολύ πιο "αθώο" από το να αντιγράφεις ταινίες και new gen παιχνίδια. Προσωπικά τα XBox και PS2 μου τα έχω αμοντάριστα και μόνο με αυθεντικά παιχνίδια και επίσης προσπαθώ να αγοράζω τις περισσότερες από τις retro συλλογές που έχουν κυκλοφορήσει για να υποστηρίξω τους αντίστοιχους κατασκευαστές (πχ Capcom Classics, Taito Legends, Midway Arcade Treasures κλπ).
Φυσικά το θεωρώ κουταμάρα να πληρώσεις κάποιον για να σου γράψει το ΜΑΜΕ, την στιγμή που είναι όλο διαθέσιμο στο Internet. Καλύτερα δώσε τα λεφτά για να αποκτήσεις σύνδεση αν δεν έχεις ακόμα!
Με ενόχλησε λίγο το σχόλιο σου: "αν δεν έχω Internet ή ώρα να το κατεβάσω". Χωρίς κόπο δεν γίνεται τίποτα και σε μια εποχή που οι περισσότεροι έχουν σχετικά φτηνές broadband συνδέσεις και ο τόπος είναι γεμάτος από Internet cafe -δεν νομίζω ότι η Κύπρος είναι χειρότερη από την Ελλάδα στον τομέα- ούτε ιδιαίτερος κόπος ούτε ιδιαίτερος χρόνος απαιτείται για να κατεβάσεις χιλιάδες roms. Ακόμα και να την "πέσεις" στον κολλητό σου για να στις κατεβάσει εκείνος γίνεται! Δεν υπάρχει πλέον κανένα πρόβλημα...
Αυτό γιατί κάποτε κατεβάζαμε roms μια-μια με τα 28800 modem και λέγαμε και ευχαριστώ όταν μετά από 2 ώρες κατέβασμα είχαμε αποκτήσει 4-5 νέα παιχνίδια. Σήμερα σε 2 ώρες έχεις άνετα 2000 παιχνίδια!

Για την δεύτερη ερώτηση: "Basket" και "Soccer" έτσι απλά με αυτό το όνομα δεν υπάρχουν. Δώσε πιο συγκεκριμένο όνομα (ή έστω μια καλή περιγραφή του πως μοιάζει το παιχνίδι που ψάχνεις) και θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε. :)
Παππού όλος ο κόσμος ανησυχεί μήπως η σχέση σου με την πιτσιρίκα αποβεί μοιραία.
-Τι να κάνουμε παιδί μου...αν πεθάνει - πέθανε...
DEMOS
Jr. Pacman
Jr. Pacman
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 29 Μάιος 2007 06:17
Τοποθεσία: KYPROS

Δημοσίευση από DEMOS »

kala file euxaristo.
Άβαταρ μέλους
Commando
Mame Freak
Mame Freak
Δημοσιεύσεις: 243
Εγγραφή: 19 Ιουν 2004 10:42
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευση από Commando »

Maddog έγραψε: οι λεγόμενοι Burners που αναλαμβάνουν εθελοντικά να σου στείλουν γραμμένα δισκάκια χρεώνοντας μόνο τα έξοδα αποστολής (και των άγραφων δίσκων, εκτός αν προτιμήσεις να στείλεις εσύ άγραφους δίσκους στον Burner).
Αυτά για Έλληνες burners δεν είναι και τόσο σίγουρα. Θυμάμαι κάποιος που ζητούσε για 6-7 DVD κάπου 70-80€ και έλεγε ότι με τη δουλειά που κάνει ο χρόνος που δαπανούσε να γράψει τα δισκάκια άξιζε τόσο (αν ήταν αγγειοχειρουργός μπορεί δηλαδή να ζητούσε 5000€) ...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
Fotis_KFOR
Mame Maniac
Mame Maniac
Δημοσιεύσεις: 748
Εγγραφή: 13 Οκτ 2004 00:55
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Fotis_KFOR »

Που να ήταν και μεγαλοδικηγόρος!!! Θα ήθελε και ένα σπίτι δώρο :lol:
Απάντηση