attn: πρόεδρος do something

Οτι σχετικό με το www.mame.gr

Συντονιστές: Maddog, Whacker, BraiNKilleR

Άβαταρ μέλους
Maddog
Master Modelator
Master Modelator
Δημοσιεύσεις: 3768
Εγγραφή: 26 Μάιος 2004 14:44
Τοποθεσία: Κάποιο beach bar στο Ντουμπάι
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Maddog »

ambu_dare έγραψε: Μετά την όποια εγγραφή, να μην υπάρχει δικαίωμα δημοσιεύσεων μέχρι να δώσει το ΟΚ κάποιος υπεύθυνος (Admin), δηλαδή περίοδος validation. Αυτό μπορεί μακροπρόθεσμα να αποτρέψει την εγγραφή πολλών χρήστών/bots που ως σκοπό έχουν το spamming. Γιατί τώρα εφόσον υπάρχει η ευκολία άμεσης δημοσίευσης, επανέρχονται συνέχεια, ενώ εάν φάνε μια - δυο φορές πόρτα θα το σκεφτούν διπλά το να χάσουν έστω και λίγο χρόνο εδώ από το να βρουν άλλο "εύκολο θύμα".

Βεβαίως, υπάρχει αρχικά η πιθανότητα να γεμίσει με μηδενικούς λογαριασμούς ο κατάλογος των μελών αλλά ήδη υπάρχουν εκατοντάδες. Εδώ έρχομαι και σκέφτομαι, μήπως θα έπρεπε να διαγραφούν και όλοι αυτοί οι λογαριασμοί; (λέω εγώ τώρα) Αυτό θα διευκολύνει εκτός το εμφανές μαζικό ξεσκαρτάρισμα (που να ξεδιαλέγεις συνέχεια τα bots) και την αναζήτηση χρηστών στον κατάλογο μελών. Επίσης, εάν "κατά λάθος" διαγραφεί κάποιο μέλος που "ενδιαφέρεται να συμμετάσχει" (έστω και με 0 δημοσιεύσεις :roll: ), κάλλιστα μπορεί να ξανακάνει εγγραφή με το ίδιο ή άλλο username (ουσιαστικά δεν είχε δεν έχασε τίποτα πλην της ημερομηνίας εγγραφής).

Επίσης θα ήταν ίσως θεμιτό να δημιουργηθεί στα διάφορα ή εκτός θέματος και ένα topic ή ενότητα καλωσορίσματος, άλλωστε ήδη πολλοί φίλοι νιώθουν από μόνοι τους την ανάγκη να ανακοινώσουν την εγγραφή τους στο φόρουμ.
Αν απενεργοποιηθεί το δικαίωμα δημοσίευσης URL για μια εβδομάδα με εκείνο το mod, νομίζω ότι τα περισσότερα bots θα αχρηστευτούν ή τουλάχιστον θα περιοριστούν. Η συνηθισμένη τους τακτική είναι να μπαίνουν, να κάνουν το spam και μετά να ξεχνάνε το forum. Σπάνια τα bots εγγράφονται με σκοπό να ποστάρουν αργότερα. Για τον λόγο αυτό έχει πολύ περιορισμένη χρησιμότητα σε σχέση με τον όγκο δουλειάς που απαιτείται και η διαγραφή όλων των 0-post χρηστών. Αν τα bots απλώς δεν μπορούν να δημοσιεύσουν τα links τους είναι μάλλον άχρηστα και σίγουρα πολύ λιγότερο ενοχλητικά.
Η έγκριση όλων των νέων χρηστών από τον admin είναι πολύ χρονοβόρα και επίσης ενοχλητική για τα νέα μέλη. Άντε πχ να έχει φύγει ο BK για weekend και κάποιος να πρέπει να τον περιμένει να επιστρέψει για να αποκτήσει το δικαίωμα να ρωτήσει αυτό που θέλει.

Η πρόταση σου για καλωσόρισμα των νέων χρηστών ήταν καλή και ήδη την υλοποίησα εδώ.
Παππού όλος ο κόσμος ανησυχεί μήπως η σχέση σου με την πιτσιρίκα αποβεί μοιραία.
-Τι να κάνουμε παιδί μου...αν πεθάνει - πέθανε...
Άβαταρ μέλους
Whacker
Moderator
Moderator
Δημοσιεύσεις: 1608
Εγγραφή: 15 Απρ 2004 22:06
Τοποθεσία: 'δω χάμου
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Whacker »

Θα συμφωνήσω με τον Ambu σε σχέση με το valitation period. Μπορεί να οριστεί επίσης να μην είναι ΜΟΝΟ θέμα του Admin να κάνει validate ένα χρήστη. Οι modeLators μπορούν επίσης να κάνουν αυτή τη δουλειά και όλο και κάποιος θα βρίσκεται τριγύρω. Επίσης θα συνηγορήσω στο ξεκαθάρισμα μηδενικών λογαριασμών. Αξίζει τον κόπο μια και έτσι πρακτικά αφήνεις απ' έξω τον παράγοντα μελλοντικών spam-ο-επιθέσεων από αυτούς τους λογαριασμούς...

Δεν θα πάρω θέση για τον grip. Όπως είπε και ο MD δεν είναι θέμα δικό μας αλλά του προέδρου (aka: Site Admin).

ΥΓ:
</evil>
Όσο για τα χαμερπή σχόλια του κουμπάρου μου δεν θα απαντήσω, αφού officially έχει αυτο-ανακυρηχθεί ο επίσημος "Σαχλαπίρδας"(ΤΜ) του forum, ενώ έχω κάνει turn on το mode "Serious poster"(TM) [που πριν είχε αυτός] και ΣΥΝΕΧΩΣ μου την "έλεγε" για τα "ανούσια" posts μου... (όταν ΘΥΜΙΖΩ τον ξεπερνούσα σε αυτά) :twisted:
</evil>
-Έτοιμο το compile;
-Ναι...
-Σβήσε και ξανάρχισε, βγήκε νέο update!
Άβαταρ μέλους
ambu_dare
Out of Space
Out of Space
Δημοσιεύσεις: 1796
Εγγραφή: 10 Φεβ 2005 15:40

Δημοσίευση από ambu_dare »

Καταρχάς, πιστεύω ότι όντως υπάρχει κάποιο πρόβλημα κατά την διαδικασία εγγραφής για να υπάρχουν τόσα spam, την ώρα που σε άλλα φόρουμ είναι μηδενικά ή έστω ελάχιστα. Δεν ξέρω εάν για αυτό φταίει η phpBB ή υπάρχει κάπου κάποιο κενό ασφαλείας που εκμεταλλεύονται.

Τώρα για το εάν είναι ενοχλητική μία διαδικασία για κάποιο νέο μέλος, έχω απλά να συμπληρώσω ότι:
α) Το φόρουμ είναι "ανοικτό" σε όποιον ενδιαφέρεται απλά να διαβάζει, αυτό πιστεύω από μόνο του είναι πολύ θετικό και όποιος δεν θέλει περισσότερα, βαριέται ή για τους δικούς του λόγους δεν θέλει να συμμετάσχει με Posts, απλά δεν προχωράει στην εγγραφή του.
β) Το φόρουμ έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση και περιεχόμενο. Όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για αυτά και θέλει να συμμετάσχει, θα κάνει υπομονή μέχρι να πάρει την έγκριση (είναι δοκιμασμένο). Εάν δεν έχει υπομονή, ας πάει στο καλό, άλλωστε μόνο ένα είναι ΤΟ site για το MAME στην Ελλάδα, ή κάνω λάθος;
γ) Δεν είναι δα και τόσο σπουδαία διαδικασία, απλά κόβει βόλτες και διαβάζει κάτι μέχρι να εγκριθεί ο λογαριασμός του, λίγη υπομονή χρειάζεται.

Για τον Admin ή τυχόν και τους Mods, το validation:
α) Μέχρι να δώθει την έγκριση σε ένα νέο μέλος, εάν είναι bot ή spammer θα την έχει κάνει προ πολλού αφού συνήθως είναι hit 'n run και δεν έχουν υπομονή, άρα ναι μεν θα έχεις ένα μηδενικό λογαριασμό αλλά λογικά θα γλιτώσεις τα ανεξέλεγκτα Posts που θα άφηνε από εδώ και εκεί.
β) Είναι - κατά την γνώμη μου πάντα - λιγότερη δουλειά να λειτουργείς προληπτικά (με το validation) απέναντι στα bots και τους spammers, παρά να τρέχεις εκ των υστέρων να καθαρίζεις όλα τα σκουπίδια που θα αφήνουν και τους λογαριασμούς τους, χώρια την ενόχληση που δημιουργείται στα υπόλοιπα μέλη.

Επίσης, γνώμη μου:
α) Ίσως θα μπορούσε να απαγορευτεί σε μη εγγεγραμμένα μέλη το DL αρχείων και υλικού από το φόρουμ (π.χ.: σελίδα download)
β) Να υπάρχουν "κρυφά και αξιόλογα" τμήματα ( :wink: ) που να ανοίγονται στα μέλη μετά από ΧΧ δημοσιεύσεις και όχι άμεσα μετά την εγγραφή τους.
Το (α) δεν είναι φυσικά 100% απαραίτητο, αλλά το (β) θεωρώ ότι θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη για δύο λόγους: είναι αφενώς ένα είδος ανταμοιβής για όσους συμμετάσχουν (έστω και λίγο) αφετέρου κρατάμε μακριά τα "περίεργα" άτομα από συζητήσεις που δεν τα "αφορούν".

Αυτάααα... σας ζητάω συγνώμη για το τυχόν πρήξιμο των ο....ων σας μέσα στον καύσωνα. :D

:pray: :pray: :pray: και παρακαλώ να μπει το GP2X στον τίτλο δίπλα από το PSP στην ενότητα "New Generation Gaming", νομίζω ότι πραγματικά το αξίζει :pray: :pray: :pray:

Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
Whacker
Moderator
Moderator
Δημοσιεύσεις: 1608
Εγγραφή: 15 Απρ 2004 22:06
Τοποθεσία: 'δω χάμου
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Whacker »

"Κρυφά και αξιόλογα" υπάρχουν απλά δεν αξιοποιούνται. "Ψήστε" κανένα από τους dumpers εκεί έξω
(ονόματα δεν λέμε προσωπικότητες δεν θίγουμε) -->
Εικόνα
να ξεκινήσει κανένα torrent της προκοπής. :roll:
-Έτοιμο το compile;
-Ναι...
-Σβήσε και ξανάρχισε, βγήκε νέο update!
Άβαταρ μέλους
ambu_dare
Out of Space
Out of Space
Δημοσιεύσεις: 1796
Εγγραφή: 10 Φεβ 2005 15:40

Δημοσίευση από ambu_dare »

Ούτε καν δείχνουμε έτσι; :twisted:



Ευχαριστώ Πρόεδρε για την άμεση ανταπόκριση και προσθήκη του GP2X στην ενότητα "New Generation Gaming".
Άβαταρ μέλους
BraiNKilleR
Site Admin
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 1102
Εγγραφή: 15 Απρ 2004 02:35
Τοποθεσία: Ελλάδα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από BraiNKilleR »

BTW added RAC authentication και όλα δείχνουν καλά μέχρι στιγμής :wink:
Όσο για τα άλλα μέτρα πχ διαγραφη λογαριασμών κλπ τα βρίσκω λίγο αυστηρά και χωρίς όφελος, θα δούμε αν δεν πιάσουν και αυτά τα μέτρα αλλιώς βλέπουμε...
BraiNKilleR
http://www.mame.gr
Άβαταρ μέλους
Nemo
Moderator
Moderator
Δημοσιεύσεις: 4798
Εγγραφή: 15 Απρ 2004 22:55
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση από Nemo »

Και συνεχιζουν να ειναι Ο.Κ. :D
if" Imitation is the sincerest flattery",
imagine emulating ....
Άβαταρ μέλους
Fotis_KFOR
Mame Maniac
Mame Maniac
Δημοσιεύσεις: 748
Εγγραφή: 13 Οκτ 2004 00:55
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Fotis_KFOR »

Κανονικά και με το νόμο :)
Άβαταρ μέλους
GeoAnas
Methuselah
Methuselah
Δημοσιεύσεις: 1503
Εγγραφή: 19 Απρ 2004 22:39
Τοποθεσία: Πολύγυρος - Χαλκιδική
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από GeoAnas »

Πάντα ! :lol:
Απάντηση