ΜΑΜΕ32: UPDATES THE EASY WAY

Όλα σχετικά με τον αγαπημένο μας emulator.

Συντονιστές: Nemo, Maddog, Whacker, BraiNKilleR

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ambu_dare
Out of Space
Out of Space
Δημοσιεύσεις: 1796
Εγγραφή: 10 Φεβ 2005 15:40

ΜΑΜΕ32: UPDATES THE EASY WAY

Δημοσίευση από ambu_dare »

Βασικός εξοπλισμός:

1. Τελευταία έκδοση του mame32. Μπορείτε να την βρείτε εδώ: http://www.mame.gr/forum/downloads.php
2. Οι roms που έχετε μέχρι το τελευταίο update / version.
3. Οι νέες roms που έχουν υποστεί αλλαγή (προσοχή να τις έχετε σε ξεχωριστό φάκελο είναι προσωρινές). Μπορείτε να τις βρείτε στο mame.gr
4. Το πρόγραμμα clrmamepro: Μπορείτε να το προμηθευτείτε από εδώ http://www.clrmame.com.
Παρατήρηση:
Τα παράθυρα, κουμπιά ή ονομασίες που υπάρχουν σε παράθυρα ή πλαίσια αναγράφονται μέσα σε εισαγωγικά και πλάγια (π.χ.: “open”)

Τα βήματα προς την επιτυχία:

1. Εγκατάσταση της νέας έκδοσης του mame32 (επάνω στην παλιά χωρίς προβλήματα – το μόνο που ίσως χρειάζεται να διασώσετε είναι τυχόν custom ρυθμίσεις στα ini αρχεία: MAME32ui.ini και αυτά που βρίσκονται στον υποκατάλογο folders του mame.
Για ευκολία εγκαθιστώ το mame στο c:\ (προσοχή δημιουργεί μόνο του τον κατάλογο mame32).

2. Εγκατάσταση του clrmamepro (όπως και το mame δεν υπάρχει πρόβλημα να εγκαταστήσετε την τελευταία πάνω στην προηγούμενη).
Για ευκολία εγκαθιστώ το clrmamepro στο c:\clrmamepro (προσοχή πρέπει εν αντιθέσει με το mame32 να του δηλώσω την πλήρη διαδρομή).

3. Έναρξη του προγράμματος clrmamepro.
....3.1. Στο παράθυρο “>Profiler<” του clrmamepro επιλέγω "create".
....3.2. Στο παράθυρο που ανοίγει “Create Profile Directly From Emulator” επιλέγω:
...........α) “Filename”: πατάω το κουμπί δεξιά με τις τρεις τελίτσες “…”(browse) και βρίσκω στον σκληρό μου δίσκο το mame32.exe (π.χ.: c:/mame32/mame32.exe)
...........β) “Description”: γράφω περιγραφή που να με βοηθάει (π.χ.: mame32 emulator).
...........γ) “Emulator”: MAME (είναι προεπιλογή).
...........δ) Πατάω το κουμπί “Create Profile”.
...........ε) Στο παράθυρο που ανοίγει “Create Exe-Based Profile in Folder…” πατάω το “OK” (επιστρέφει πίσω στο παράθυρο “>Profiler<”.
....3.3. Στο παράθυρο “>Profiler<” δεξιά στο πλαίσιο “Profile” βλέπω την περιγραφή που έδωσα παραπάνω στην παράγραφο 3.2.β ήτοι mame32 emulator. Την επιλέγω κάνοντας διπλό κλικ με το ποντίκι επάνω της. (Tip με γκρι κύκλο profiles που δεν έχω κάνει scan, με κόκκινο αυτά που τους υπολείπονται στοιχεία και με πράσινο αυτά που είναι σωστά).(εναλλακτικά επιλογή και κλικ στο “Load / Update”)
...........α) Ανοίγει ένα παράθυρο που λέει “Receiving Data – Please Wait!!!”. Και παράλληλα ένα δεύτερο που λέει “Database Update” εδώ πατάω το “OK” και αμέσως βλέπω στο προηγούμενο να κάνει διάφορες λειτουργίες απαραίτητες για την δημιουργία των πληροφοριών του dat αρχείου.
...........β) Πάντα βγάζει ένα μήνυμα “DatFile Problem” που μας προτρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα σε καταφατική ή αρνητική απάντηση για το sample “wotwc”. Λοιπόν αυτό έχει να κάνει με το sample του αντίστοιχου παιχνιδιού που είναι κοινό με το “wotw” και τα δύο μεγέθους 2kb το “wotw” είναι αρχείο υπαρκτό ενώ το “wotwc” είναι ανύπαρκτο. Εγώ έχω δημιουργήσει ξεχωριστό αρχείο με αντιγραφή και μετονομασία και έτσι έχοντας και τα δύο απαντάω αρνητικά όμως όποιοι δεν το έχουν κάνει αυτό πρέπει να απαντήσουν θετικά ούτως ώστε να μην τους βγάζει στο μέλλον σφάλμα στα samples.
....3.4. Μετά από ένα σύντομο παράθυρο “Receiving Data Data – Please Wait!!!” ανοίγει το παράθυρο “>clrmamepro<”. Με έξι εικονίδια “Scanner” “Rebuilder” “Merger” “Settings” “Profiler” “About”. Το “Profiler” παραπέμπει στο παράθυρο που βρισκόμασταν στις παραπάνω παραγράφους 3.1. και 3.3. Παρακάτω θα ασχοληθούμε μόνο με τις “Scanner” και “Settings”.
....3.5. Επιλέγω “Settings” και ανοίγει το αντίστοιχο παράθυρο: “Settings | mame32 emulator | 5848 / 5848 Sets (+ 25 BIOSSets)” όπου σημαίνει όνομα παραθύρου | αρχείο Dat που αναλύεται | αριθμός των υπάρχοντων sets σε αυτή την έκδοση του mame (πόσα είναι bioses).
...........α) Αριστερά στο pull down menu αναγράφεται “ROM-Paths” οπότε επιλέγω το κουμπί “Add” στο νέο παράθυρο που ανοίγει «Αναζήτηση φακέλου» δίνω το path που βρίσκονται οι υπάρχουσες roms. (π.χ.: c:\mame32\roms) και πατάω το “OK”.
...........β) Αριστερά στο pull down menu επιλέγω “Sample-Paths” οπότε επιλέγω το κουμπί “Add” στο νέο παράθυρο που ανοίγει «Αναζήτηση φακέλου» δίνω το path που βρίσκονται οι υπάρχουσες sample roms. (π.χ.: c:\mame32\samples) και πατάω το “OK”.
...........γ) Αριστερά στο pull down menu επιλέγω “Add-Paths” οπότε επιλέγω το κουμπί “Add” στο νέο παράθυρο που ανοίγει «Αναζήτηση φακέλου» δίνω το path που βρίσκονται οι νέες προσωρινές update roms. (π.χ.: c:\updates\roms) και πατάω το “OK”.
...........δ) Κάνοντας τα παραπάνω βλέπω κάθε φορά και προσθέτει στο μεγάλο λευκό πλαίσιο το path που προσθέτω κάθε φορά.
...........ε) Πατάω το “OK” και επιστρέφω στο παράθυρο “>clrmamepro<” με τα έξι εικονίδια.
....3.6. Επιλέγω “Scanner” (ω ναι! Όχι “rebuilder”).
...........α) Ανοίγει ένα παράθυρο “Scanner | mame32 emulator | 5848 / 5848 Sets (+ 25 BIOSSets)” όπου ισχύουν τα γνωστά από την παράγραφο 3.5.
...........β) Στο πλαίσιο “You want to scan” πρέπει να είναι και τα τέσσερα επιλεγμένα (“Sets” “Roms” “Samples” “DiskImages”).
Παράθεση: επειδή εγώ έχω αφαιρέσει από τον σκληρό τα chds λόγω μεγέθους και ταχύτητας - δεν ασχολούμαι μαζί τους – δεν έχω tick (V) στο κουτάκι επιλογής “DiskImages” - επιταχύνει την διαδικασία.
...........γ) Στο πλαίσιο “You prefer” επιλέγω το “Split Sets”.
...........δ) Στο πλαίσιο “NoDump Handling” επιλέγω τα “Create Missing” και “Hide Missing”.
...........ε) Στο πλαίσιο “< Check Fix>” τα επιλέγω όλα πατώντας το “+” κάτω από το κουμπί “Checksums…”.
...........ζ) Στο πλαίσιο “Options” είναι επιλεγμένα τα “Ask Before Fixing” και “Add/Show Statistics”
...........η) Στο ίδιο πλαίσιο “Options” πατάω το κουμπί “Systems…” και στο νέο παράθυρο που ανοίγει με τον τίτλο “Systems & assigned System-Default-Paths” πατάω κάτω αριστερά το κουμπί “Auto-Detect SysDefPaths…”. Μετά από ένα σύντομο παράθυρο με τίτλο “Trying to detect SystemDefaultPaths” επιστρέφει στο ίδιο παράθυρο μόνο που τώρα δίπλα σε κάθε Bios name έχει προστεθεί αυτόματα το Path του mame (π.χ.: c:\mame32\roms\). Κλείνω το παράθυρο πατώντας το κόκκινο σύμβολο “X” των windows πάνω δεξιά.
...........θ) Επιστροφή στο παράθυρο “Scanner | mame32 emulator | 5848 / 5848 Sets (+ 25 BIOSSets)” και είμαστε έτοιμοι να πατήσουμε το κουμπί “Scan…”. Πατώντας το “Scan…” αρχίζει η διαδικασία ελέγχου των sets και roms. Σε όλα απαντάω καταφατικά / καταφατικά σε όλα (yes to all). (π.χ.: στις ερωτήσεις rename, delete file dir.txt, delete rom from set, rename rom from set, resize rom σπανιότερα κ.λπ.). Εάν στο προηγούμενο παράθυρο “Scanner” και στο πλαίσιο “Options” είχαμε απενεργοποιήσει την επιλογή “Ask Before Fixing” δεν θα μας ρωτάει πριν διορθώσει τις roms/sets.
Έχοντας λοιπόν δηλώσει που βρίσκονται τα update roms (c:\updates\roms\), όταν θα χρειαστεί να διορθώσει κάποιο rom ή set αναζητάει και σε αυτά τα σωστά στοιχεία και συμπληρώνει τις roms στον κατάλογο μας στο mame (c:\mame32\roms\).
Τελικώς βγάζει ένα παράθυρο “Statistics | Scan-Time = xx:xx:xx” που υποδηλώνει ότι η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και αν στις γραμμές “Missing Roms:” και “Missing Bytes:” αναγράφεται “0 of xxxx” τότε η διαδικασία ήταν επιτυχής. Πατάω το “OK”. Επιστροφή στο παράθυρο “Scanner”.
Προσοχή: Κάποιες φορές ενώ μου βγάζει ότι δεν υπάρχουν missing roms αναγράφει στην επόμενη γραμμή ότι υπαρχουν missing bytes. Παρόλα αυτά με ένα “FastScan…” αναγράφει στον νέο πίνακα αποτελεσμάτων πλέον “0 of xxgb”.
...........ι) Κλείνω το παράθυρο με το κόκκινο «Χ» των windows πάνω αριστερά.
...........κ) Επιστροφή στο παράθυρο “>clrmamepro<” όπου και αυτό κλείνει με το ίδιο τρόπο.
Παράθεση: Εάν στο παράθυρο “>clrmamepro<” επιλέξω “Profiler” θα πάω στο γνωστό παράθυρο “>Profiler<” και θα παρατηρήσω στο πλαίσιο “Profile” δεξιά του παραθύρου ότι στο προφίλ mame32 emulator ο κύκλος έχει γίνει από γκρίζος – πράσινος λόγω της επιτυχούς διαδικασίας.

4. Τρέχω (επιτέλους) το mame32 στην τελευταία του έκδοση.
....4.1. Επιλέγω το μενού “Options –> Directories” και στο παράθυρο που ανοίγει με το ίδιο όνομα “Directories” δηλώνω τα Path για τους καταλόγους των Roms – Samples κ.λπ. επιλέγοντας στο pull down παράθυρο το αντίστοιχο και έπειτα το browse… αν και συνήθως δεν είναι απαραίτητη διαδικασία.
....4.2. Επιλέγω το μενού “File –> Audit all games” και ξεκινάει η διαδικασία επιβεβαίωσης των roms / samples των παιχνιδιών. Όπου στο τέλος πρέπει να φαίνεται ότι δεν έχω κανένα incorrect ούτε στα roms αλλά ούτε στα samples. (Τυχόν μηνύματα για rom needs redump – found but no good dump known τα αγνοούμε δεν μας ενδιαφέρουν).
....4.3. Στο αριστερό παράθυρο του mame υπάρχουν τα “All games” και “Available” όπου ανάλογα με την επιλογή στο δεξιό πλαίσιο εμφανίζονται τα αντίστοιχα games. Αν όλα έχουν γίνει σωστά και επιτυχώς, κάτω δεξιά στην γκρίζα “Status Bar” (Alt + S) εμφανίζονται νούμερα ίδια (π.χ.: στην έκδοση 0.102 = 5848 games).

5. Σβήστε τις roms στον κατάλογο c:\updates\roms\ δεν είναι απαραίτητες πια.

THE END - ENJOY

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΜΑΡ2006:
Στις τελευταίες μου αναβαθμίσεις με το νέο πλέον clrmamepro διαπίστωσα, ότι ο rom manager αναγνωρίζει μόνος του ότι έχει αλλάξει η έκδοση του εκτελέσιμου (Mame32.exe) και μετά το απαραίτητο μήνυμα ότι θα σβήσει όλα τα (cache, fastscan κ.λπ.) ενημερώνει μόνος του το αντίστοιχο dat αρχείο με την έκδοση και την ποσότητα των ROMs και Sets, δίνοντας του την ένδειξη not scanned (παρόλα αυτά το κυκλάκι παραμένει πράσινο). Το μόνο που ίσως χρειαστεί να κάνετε είναι να αλλάξετε το όνομα του dat σε σκέτο Mame32 Emulator ώστε να μην ξανασχοληθήτε μαζί του. Kρατάει και τις ρυθμίσεις με τους καταλόγους ROMs / Samples / Add-Path, έτσι έαν έχετε ένα συγκεκριμένο σημείο για τις updated ROMs το μόνο που θα κάνετε είναι load dat file και scan. (bug? στο πρώτο scan που ήταν επιτυχές (0 missing σε όλα), επιστρέφοντας στον profiler διαπίστωσα ότι το κυκλάκι ήταν κόκκινο, επιστροφή στον scanner και κάνω ένα fast scan, τώρα πλέον το κυκλάκι επανήλθε στο πράσινο χρώμα).

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΙΑΝ2006:
Αν τυχόν στην αρχή του "scan", λάβετε μήνυμα να διαγράψετε κάποια ROM/Set (xxxxx.zip) και μετά το πέρας του Scan διαπιστώσετε ότι "κάτι λείπει" ενώ είσαστε σίγουροι ότι κατεβάσατε όλα τα απαραίτητα αρχεία από το mame.gr, μην τρομάξετε... δοκιμάστε αυτήν την διαγραμμένη ROM/Set (στον υποκατάλογο backup του clrmamepro), να την κάνετε "Drag 'n' Drop" στο λευκό παράθυρο αναφοράς σφαλμάτων μετά το πέρας της διαδικασίας του Scan. Φαίνεται ότι πρώτα διαγράφει τις "άχρηστες ROMs/Sets" από τον κατάλογο roms, ακόμα και αν τελικά περιέχουν χρήσιμες πληροφορίες. Το καλό είναι ότι όπως είπαμε κρατάει backup - το κακό είναι ότι δεν το συμβουλεύεται αυτόματα...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΙΑΝ2006:
Στην οθόνη ">Profiler<" του clrmamepro, δοκιμάστε να τραβήξετε - μεγαλώσετε λίγο το παράθυρο προς τα δεξιά. Θα εμφανιστούν στο δεξιό παράθυρο κάποιες extra στήλες (πλέον του "Profile") με χρήσιμες πληροφορίες: "Version" του Dat file ή ver. mame, συνοπτικά πόσα "Missing Sets" και "Missing ROMs" έχετε ανά dat file.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ambu_dare την 09 Μαρ 2006 15:14, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
xalia
L33t P14y3r
L33t P14y3r
Δημοσιεύσεις: 1932
Εγγραφή: 14 Φεβ 2005 12:07

Δημοσίευση από xalia »

Σήμερα έκανα (ακόμα κάνω) rebuild την 102 και δε νομίζω να τα έκανα όλα αυτά! LoL
πολύ καλή δουλειά Ambu Dare :!:
reboot
--------
Άβαταρ μέλους
BraiNKilleR
Site Admin
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 1102
Εγγραφή: 15 Απρ 2004 02:35
Τοποθεσία: Ελλάδα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από BraiNKilleR »

Μπράβο Πολύ καλό !
Sticked Γιατι το clrmame pro tutorial δεν το βλέπω σύντομα :P
BraiNKilleR
http://www.mame.gr
Άβαταρ μέλους
Maddog
Master Modelator
Master Modelator
Δημοσιεύσεις: 3768
Εγγραφή: 26 Μάιος 2004 14:44
Τοποθεσία: Κάποιο beach bar στο Ντουμπάι
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Maddog »

Και αφού ο Brain δεν εμφάνισε κανένα έργο σχετικό με το tutorial για περίπου ένα 6μηνο, έρχεται ο Ambu_dare να σώσει την κατάσταση! :P
Καλή δουλειά, συγχαρητήρια! Για τον κόπο σου κερδίζεις οτιδήποτε θέλεις από την συλλογή μου, pm with any requests :wink:
Παππού όλος ο κόσμος ανησυχεί μήπως η σχέση σου με την πιτσιρίκα αποβεί μοιραία.
-Τι να κάνουμε παιδί μου...αν πεθάνει - πέθανε...
Άβαταρ μέλους
paspartoo
*nix Master
Δημοσιεύσεις: 694
Εγγραφή: 01 Σεπ 2004 11:19

Δημοσίευση από paspartoo »

Νομιζω οτι βρηκαμε επεξηγηματικο link για τα επομενα 10 χρονια - μπραβο ambu 8)
Leave the gun. Take the cannoli.
Άβαταρ μέλους
arrow
Crazy Kong
Crazy Kong
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 26 Δεκ 2005 14:13

Δημοσίευση από arrow »

ontos poli kalo me help poli
Άβαταρ μέλους
Commando
Mame Freak
Mame Freak
Δημοσιεύσεις: 243
Εγγραφή: 19 Ιουν 2004 10:42
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: ΜΑΜΕ32: UPDATES THE EASY WAY

Δημοσίευση από Commando »

ambu_dare έγραψε:3. Οι νέες roms που έχουν υποστεί αλλαγή (προσοχή να τις έχετε σε ξεχωριστό φάκελο είναι προσωρινές). Μπορείτε να τις βρείτε στο mame.gr
Που είναι αυτές ρε παιδιά;
Άβαταρ μέλους
Maddog
Master Modelator
Master Modelator
Δημοσιεύσεις: 3768
Εγγραφή: 26 Μάιος 2004 14:44
Τοποθεσία: Κάποιο beach bar στο Ντουμπάι
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Maddog »

Επειδή είσαι μέλος αρκετό καιρό, σε θεωρώ αδικαιολόγητο να ρωτάς!
Για ψάξε τριγύρω, διάβασε και τα sticky posts και θα τις βρεις πολύ εύκολα.
(απλώς δεν είναι φάτσα κάρτα για προφανείς λόγους ασφαλείας, αλλά δεν θα τις έλεγα και ακριβώς "κρυφές") :wink:
Παππού όλος ο κόσμος ανησυχεί μήπως η σχέση σου με την πιτσιρίκα αποβεί μοιραία.
-Τι να κάνουμε παιδί μου...αν πεθάνει - πέθανε...
Άβαταρ μέλους
Nemo
Moderator
Moderator
Δημοσιεύσεις: 4798
Εγγραφή: 15 Απρ 2004 22:55
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση από Nemo »

Προφανως τα Εικόνα ειναι καθαρα για διακοσμητικους λογους ....
if" Imitation is the sincerest flattery",
imagine emulating ....
Άβαταρ μέλους
Commando
Mame Freak
Mame Freak
Δημοσιεύσεις: 243
Εγγραφή: 19 Ιουν 2004 10:42
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευση από Commando »

Θα μπορούσε να γίνει ... χειροκίνητα; Να παίρνουμε τις upadated roms , τις παλιές με το ίδιο όνομα, να ξεζιπάρουμε την παλιά σε ένα φόλντερ, να ξεζιπάρουμε στο ίδιο την updated έτσι ώστε να αντικαθιστά τα παλιά αρχεία με όσα έχουν αλλάξει και στη συνέχεια να ζιπάρουμε πάλι ;
Άβαταρ μέλους
grip
Emu Chief
Emu Chief
Δημοσιεύσεις: 2092
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2005 21:45
Τοποθεσία: Τρίκαλα

Δημοσίευση από grip »

@ comando

Και εγω ετσι κανω update.πεταω μεσα στο roms directory αυτες που δεν εχουν ιδιο ονομα,και τις αλλες οπως ακριβως το ανεφερες.Κανω και ενα audit,και αν δω οτι λειπει κατι το ψαχνω σε καποιο παραπλησιο rom set (π.χ καποιο κλωνο του).Βεβαια με τα chd εχω καποιο προβλημα.....
Προσπαθησα να κανω το update με το clmpro αλλα οταν κανω αυτα που πρεπει,μου αφερει παιχνιδια αντι να μου προσθετει.....!!!!!
Πιστευω καποτε να την βρω την ακρη και να μην τυραννιεμαι ετσι ή να με βοηθησει καποιος καλος φιλος.......
Long live the emulator!!!!
[url=http://ubanimator.com][img]http://img288.imageshack.us/img288/2192/userbar517432aj.gif[/img][/url]
Άβαταρ μέλους
Commando
Mame Freak
Mame Freak
Δημοσιεύσεις: 243
Εγγραφή: 19 Ιουν 2004 10:42
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευση από Commando »

Υπάρχει άραγε το ενδεχόμενο κάποια rom να έχει αλλάξει μόνο όνομα , χωρίς να υπάρχει κάποιο update και να πρέπει να γίνει απλά και μόνο rename;
Άβαταρ μέλους
Maddog
Master Modelator
Master Modelator
Δημοσιεύσεις: 3768
Εγγραφή: 26 Μάιος 2004 14:44
Τοποθεσία: Κάποιο beach bar στο Ντουμπάι
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Maddog »

Nemo έγραψε:Προφανως τα Εικόνα ειναι καθαρα για διακοσμητικους λογους ....
Έχω στείλει pm :wink:

Commando και Grip: παιδιά πάρτε το απόφαση-ΜΑΜΕ update χωρίς την χρήση του ClrMAME Pro είναι μεγάλο αγγούρι. Ο χρόνος που απαιτείται για να μάθετε την (απλούστατη!) χρήση του είναι λιγότερος από όσον θα χρειαστείτε για να κάνετε update μια και μόνο version στην επόμενη, ειδικά τώρα που ο ambu_dare έχει φτιάξει και οδηγό στα Ελληνικά. Επίσης, αφού ρωτήθηκε, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο μια rom να αλλάξει όνομα χωρίς μεταβολή στα περιεχόμενα της (ΚΑΙ αυτό το αναφέρει το ClrMAME Pro και μπορεί να κάνει rename μόνο του)
Παππού όλος ο κόσμος ανησυχεί μήπως η σχέση σου με την πιτσιρίκα αποβεί μοιραία.
-Τι να κάνουμε παιδί μου...αν πεθάνει - πέθανε...
Άβαταρ μέλους
Whacker
Moderator
Moderator
Δημοσιεύσεις: 1608
Εγγραφή: 15 Απρ 2004 22:06
Τοποθεσία: 'δω χάμου
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Whacker »

Με τη σειρά μου να συγχαρώ τον Ambu. ΠΟΛΥ καλή δουλειά φίλε! Όσο για τους υπόλοιπους, σίγουρα υπάρχει και ο παλιός καλός τρόπος του χειροκίνητου καθώς και το audit του ΜΑΜΕ32. Αλλά τρως απίστευτα περισσότερο χρόνο, και επιπλέον, το συγκεκριμένο audit δεν είναι 100% αξιόπιστο (κάποια games στα βγάζει ΟΚ ενώ δεν είναι - το ClrMAME Pro σε ειδοποιεί γι'αυτά στην αρχή του scanning).

...κοινώς: τα έχει όλα και συμφέρει! :wink:
-Έτοιμο το compile;
-Ναι...
-Σβήσε και ξανάρχισε, βγήκε νέο update!
Άβαταρ μέλους
grip
Emu Chief
Emu Chief
Δημοσιεύσεις: 2092
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2005 21:45
Τοποθεσία: Τρίκαλα

Δημοσίευση από grip »

To εχω συζητησει και με τον Ambu,θα το μοιραστω και μαζι σας.
Κανω ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ αναφερει ο Ambu με το clrpro
(Σημειωση:
Tα samples τα εχω ολα κατεβασμενα απο εκεινο το επισημο site,και τα εχω βαλει στο samples directory.Απο CHD,τα εχω ολα,οποτε δεν πρεπει να υπαρχει προβλημα.)
Πριν ξεκινήσω το update έχω 5848 από τα 5848 available στην v.0.102.Περναω απανω της την v.0.102u1 και έχω 5848 από τα 5858 available(χωρις να κανω audit με το νεο update).Κάνω την όλη διαδικασία με το clrpro και μου βγάζει τα παρακάτω:
Missing Sets: 0 of 5858
Wrong SetName Case: 0 [0 fixed]
Wrong Named Sets: 10 [10 fixed]

Missing Roms: 0 of 84993
Missing Bytes: 0 of 42gb
Wrong Named Roms: 0 [304 fixed]
Wrong RomName Case: 0 [0 fixed]
Wrong Sized Roms: 0 [0 fixed]
Wrong Date/Time Roms: 0 [0 fixed]
Wrong CRC32s: 0
Wrong MD5s: <n/a>
Wrong SHA1s: <n/a>

Missing Samples: 50 of 2461
Wrong SampleName Case: 0 [1 fixed]
Missing DiskImages: 0 of 78
Wrong DiskImageName Case: 0 [0 fixed]
Wrong Named DiskImages: 0 [0 fixed]
Wrong CHD_MD5/SHA1s: 0
Unneeded Files/Folders: 0 [2896 fixed]
Number Of Sets: 5858
Number Of BIOS sets: 25
Number Of Parents: 1319
Number Of Clones: 2665
Number Of Others: 1874
Number Of Roms: 84993
Number Of Samples: 2461
Number Of 'nodump' ROMs: 227
Number Of 'bad dump' ROMs: 300
Στο τέλος έχω Available games 5741 από τα 5858 που θα έπρεπε κανονικα να έχω στην v.0102u1.!!!!!!! :cry:
Tι αλλο μπορω να κανω????????? :?
Long live the emulator!!!!
[url=http://ubanimator.com][img]http://img288.imageshack.us/img288/2192/userbar517432aj.gif[/img][/url]
Απάντηση