Highway Encounter - CPC

aka User Games Reviews. Τα καλύτερα πηγαίνουν στα reviews του mame.gr.

Συντονιστές: Maddog, Whacker, Badge

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Badge
Metal Slug
Metal Slug
Δημοσιεύσεις: 149
Εγγραφή: 26 Απρ 2004 22:01
Τοποθεσία: Patissia, Athens
Επικοινωνία:

Highway Encounter - CPC

Δημοσίευση από Badge »

Να εξηγήσω τον τίτλο του θέματος το οποίο ανοίγω. Ο καθένας εδώ μπορεί να περιγράψει ένα σχεδόν άγνωστο στους πολλούς game, το οποίο να τον κόλλησε χοντρά στην οθόνη. Κάποιο που να του έκανε τεράστια εντύπωση, να έφτυσε αίμα να το τερματίσει, κι όταν τα κατάφερε και βγήκε στην πιάτσα να πανηγυρίσει όλοι να σηκώνανε αδιάφορα τους ώμους και να λέγανε "Never heard of it".

Προσωπικά θα ήθελα να ακούσω τις εμπειρίες πολλών από εδώ, να βρω τα παιχνίδια που θα περιγραφούν, και να τα δοκιμάσω. Θα έχει πολύ πλάκα. Κι αν δούμε και τραβάει, γιατί να μην κάνουμε ένα υπο-forum και να περιγράφει ο καθένας το δικό του;

Ας ξεκινήσω λοιπόν πρώτος {γκουχ γκουχ} :

Game : Highway Encounter
Platform : Amstrad CPC 6128
Company : Vortex
Year : 1985


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ : Ενα περίεργο μίγμα από shoot-em up, με πολλά arcade στοιχεία. Μια ομάδα από 5 robots τα οποία σπρώχνουν ένα μικρό όπλο σε σχήμα κύβου (Lasertron?) καλείται να καλύψει έναν αυτοκινητόδρομο χωρισμένο σε 30 ζώνες. Στο τέλος κρύβεται ένα τεράστιο boss που ωστόσο η εξόντωσή του είναι παιχνιδάκι. Ο παίχτης ελέγχει το ένα από τα 5 robot, και όταν χάσει παίρνει άλλο. Κατά κάποιο τρόπο τα "κανονάκια" σε ακολουθάνε.

ΓΡΑΦΙΚΑ : Φοβερά, με εκπληκτική λεπτομέρεια, δυστυχώς σε τετραχρωμία. Χρησιμοποιήθηκε το mode 1 του CPC για ταχύτητα και λεπτομέρεια. Δεν υπήρξαν παράπονα σε scrolling και υφές.

ΗΧΟΣ : Το σημείο στο οποίο υστερεί το παιχνίδι. Ακούγονται οι κλασικοί πυροβολισμοί, τα swoosh και τα σχετικά, αλλά μουσική υπόκρουση δυστυχώς απουσιάζει.

GAMEPLAY : Πραγματικά εθιστικό. Έκανα περίπου 15-20 μέρες να το τερματίσω (ενασχόληση μισή ώρα την ημέρα, ένεκα το Δημοτικό). Ωστόσο με απορρόφησε πολύ. Είχε εκείνο το "one more time" το οποίο έχει περιγράψει εύστοχα ο Maddog για το Burnout 3.

ΣΥΝΟΛΟ : Παρόλο που είναι σχετικά άγνωστο (εξού και το Β-side) προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ. Το έχω συνδέσει με τον CPC, και μιας και έφαγα αρκετές ωρίτσες είπα να είναι το πρώτο στη λίστα. Να τελειώσω λέγοντας ότι πίσω από το παιχνίδι κρύβεται ο ταλαντούχος Costa Panayi, συγγραφέας του επίσης άριστου Deflektor.

ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
: http://www.cpczone.net/index.php?game=452
[size=75]A knight is sworn to valor, his heart knows only virtue, his blade defends the helpless, his might upholds the weak, his word speaks only truth, his wrath undoes the wicked.- [i] Knight's Code[/i][/size]
david

Affiliate Manager Wanted!

Δημοσίευση από david »

SPAM KILLED-Maddog
Άβαταρ μέλους
grip
Emu Chief
Emu Chief
Δημοσιεύσεις: 2092
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2005 21:45
Τοποθεσία: Τρίκαλα

Δημοσίευση από grip »

Yeah,Yeah,Yeah.....:roll:
Ειμαστε ικανοποιημενοι και με αυτα που παιρνουμε απο εδω mister..... :twisted:
Ουστ...........
Long live the emulator!!!!
[url=http://ubanimator.com][img]http://img288.imageshack.us/img288/2192/userbar517432aj.gif[/img][/url]
Άβαταρ μέλους
Scatman
Emulation King
Emulation King
Δημοσιεύσεις: 1216
Εγγραφή: 01 Σεπ 2006 04:30
Τοποθεσία: Neo Kobe
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Scatman »

Ψιλοασχετο αλλα επειδη αναφερθηκε το CPC θυμαμαι παλιοτερα ειχα βρει ενα site οπου μια ελληνικη demο scene(?) ομαδα , εδινε παιχνιδια της σε μορφη rom για το εν λογω μηχανημα.Ξερει κανεις τπτ?
Απάντηση