GP2X πρώτες εντυπώσεις...

PC, Xbox/360, XboxOne, PS3, PS4, Wii, WiiU, PSP/PSVita, GP2X, DS/3DS κτλ Συζήτηση για όλα τα τρέχοντα ή πιο πρόσφατα συστήματα παιχνιδιών.

Συντονιστές: Maddog, Whacker, BraiNKilleR

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ambu_dare
Out of Space
Out of Space
Δημοσιεύσεις: 1796
Εγγραφή: 10 Φεβ 2005 15:40

GP2X πρώτες εντυπώσεις...

Δημοσίευση από ambu_dare »

...λοιπόν, συνεχίζοντας από ΕΔΩ απαντάω στις ερωτήσεις των φίλων και παραθέτω τις πρώτες μου εντυπώσεις γύρω από την φορητή κονσόλα GP2X, που αγόρασα πρόσφατα...
grip έγραψε::shock:
Ποτε εγινε αυτο βρε θηρίο...?
Χαμπαρι δεν πηρα.... :(
Πόσο αν επιτρέπεται...?
Ήταν μία απόφαση που πάρθηκε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, η παραγγελία έγινε την Πέμπτη και το είχα στα χέρια μου την Παρασκευή. Η αγορά έγινε τηλεφωνικώς από ΕΔΩ και επειδή αφορούσε 3 κονσόλες η τιμή έκλεισε στα 183 ευρώ αντικαταβολή και με τα μεταφορικά πληρωμένα. Έχει ακόμα 2 διαθέσιμες και εάν κάποιος ενδιαφερθεί, να μιλήσει με τον κύριο Τζέλλιο. Το μαγαζί από την επαφή μου μαζί τους, έχει πλέον τις καλύτερες συστάσεις τόσο για την ποιότητα του μηχανήματος (+ 2 χρόνια εγγύηση) όσο για την εξυπηρέτηση και την ταχύτητα της παράδοσης (εντός 24 ωρών).
Το πακέτο που παρέλαβα είχε την κονσόλα στην έκδοση F100 (B) - ΜΚΙΙ (26-02-2007) φορτωμένη με το τελευταίο firmware 3.0.0., ενώ περιλάμβανε όλα όσα αναγράφονται για το Value Pack σε μία όμορφη συσκευασία: κονσόλα - σετ 4 επαναφορτιζόμενες μπαταρίες 2500mAh - Καλώδιο usb - υφασμάτινο "σακουλάκι" - ένα Hand Strap - ακουστικά - CD-Rom με οδηγίες και παιχνίδια - ένα μικρό φυλλάδιο οδηγιών. Η κονσόλα έχει φορτωμένα και 5 παιχνίδια στην μνήμη της.
xalia έγραψε:μια και το έχεις πες μας το ψητό! ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΙΖΕΙ??? το emulation είναι καλό ή σέρνεται??? διάρκεια μπαταρίας ???
Χμ... Κάτσε να δω κάπου έχω ήδη γράψει τις πρώτες μου εντυπώσεις για αυτά που ρωτάς... :D Α! ναι... Για να μην πηγαινοέρχεστε τα μεταφέρω αυτούσια εδώ:
ambu έγραψε:Τι γίνεται με το παιχνίδι λοιπόν; (κάντε μία βόλτα από ΕΔΩ και θα βρείτε σχεδόν τα πάντα σε έτοιμα προς χρήση πακέτα):
1. Πρώτη επαφή ήταν ο emu: cps2 και τα Giga Wing & Street Fighter 3. Δούλεψε άψογα. Εύκολα επιστρέφει στην λίστα επιλογής παιχνιδιών για να επιλέξετε άλλο.
2. Μετά ήρθε σειρά το ΜΑΜΕ: Στην απόλυτη τους πλειοψηφία τα παιχνίδια που ήταν διαθέσιμα δούλευαν είτε με τις υπάρχουσες ρυθμίσεις - είτε με ένα μικρό overclock στα 250. Επίσης εάν κάποια rom δεν δουλεύει - σίγουρα δουλεύει η bootleg έκδοση της. Δυστυχώς το Wonder Boy 2 (in ML) δεν παίζει ακόμα σωστά αλλά και δεν υπάρχει στην λίστα το outrun. Όμως έλιωσα παίζοντας δεκάδες άλλα παιχνίδια όπως: teddy boy blues - psychic 5 - exerion - metal slug - bobble bobble - shinobi - wonder boy - tetris - ... - Xains Sleena - pac man - tehkan world cup - the new zealand stories (Ι & ΙΙ) - puzzle bobble - final fight - double dragon κλπ. Έχει δυνατότητα να παίζει είτε οριζόντια είτε κάθετα αλλά και να κάνει stretch σε όποια παιχνίδια δεν πιάνουν όλη την οθόνη (κάθετα και οριζόντια). Επίσης, εάν βαρεθήκατε κάποιο παιχνίδι, εύκολα επιστρέφετε στην λίστα και επιλέγετε κάποιο άλλο για να συνεχίσετε.
3. Neogeo: καθώς το φόρτωσα αργά χθες το βράδυ, δοκίμασα μόνο δύο παιχνίδια, αλλά δεν είχα κανένα πρόβλημα και έτρεχε τέλεια. Σήμερα θα του φορτώσω και ένα frontend για να έχει στα μενού τα ονόματα των παιχνιδιών και in game images. Επιστροφή εύκολα στο μενού επιλογής όπως πάντα.
4. Φόρτωσα emus από amiga - GBA - Lynx - Atari - pc engine κλπ αλλά δεν πρόλαβα να δοκιμάσω κανένα από τα παραπάνω.
5. Έτρεξε άψογα και έλιωσα μπροστά στο Wolf3D της id... θυμήθηκα τα παλιά.
6. Έτρεξε άψογα και έπαιξα αρκετά τα Doom.
7. Έτρεξα και το Ultima 7 - black gate, αλλά βασικά βαριέμαι τα RPG και θα το σβήσω, οπότε δεν μπορώ να το κρίνω.
8. Έχει φορτωμένο και περιμένει το Another World & Flashback.
9. Έχει φορτωμένο και περιμένει το ScummVM με διάφορα παιχνίδια avdenture για τερματισμό.
10. Έχει φορτωμένο διάφορα homebrew παιχνίδια που από αυτά ξεχώρισα τα Frozen Bobble και φυσικά το Beats of Rage (BOR)... φανατικοί του ff δείτε το.
11. Έχει ακόμα μπόλικα που ξεχνάω και το 1/5 της μνήμης είναι ακόμα άδειο.
Όλα τα παραπάνω σε μία 4GB κάρτα SD που μου ήρθε επίσης πακέτο εντός 24ώρου από online παραγγελία στο πλαίσιο και με δωρεάν παράδοση και πληρωμή με αντικαταβολή (44,00 ευρώ η κάρτα + κάτι ψιλά για κάτι άλλο που πήρα). Δεν έχω ακόμα εμβαθύνει αλλά λίγο πολύ ισχύουν όλα τα παραπάνω. Σε κάποια παιχνίδια δεν έχει ήχο ή ψιλοσέρνεται, αλλά δεν έχω αρχίσει ακόμα να κάνω overclock σε όλα όσα το χρειάζονται απλά τεστάρω να δω το τι και πως. Οι μπαταρίες του πάνε γύρω στις 2,5 ~ 3 ώρες και υπάρχει ειδοποίηση όταν αδειάζουν. Οι άλλες που πήρα πέρασαν συνολικά τις 3 ώρες (ίσως να έφτασαν τις 4 δεν ξέρω ακόμα σίγουρα) όμως τα "έφτυσαν" απότομα και χωρίς καμία προειδοποίηση όταν έπαιζα Monkey Island. Σίγουρα δεν μπορείς να κρίνεις από τις πρώτες φορτίσεις... όσο και δεν έχω κάτσει συνεχόμενα πάνω από μιάμιση ώρα για να μπορώ να πω με σιγουριά. Επιπλέον δέχεται εξωτερικό μετασχηματιστή ή το Cradle, ένα αξεσουάρ επίσης με εξωτερική τροφοδοσία για την σύνδεση του με την τηλεόραση αλλά και με usb συσκευές (keyboard/mouse - gamepads μέχρι και το Xarcade νομίζω), θα το δείτε ΕΔΩ. Εάν κανονιστεί coffee ευχαρίστως να την φέρω για testing...

Περισσότερα για τους emus:
http://wiki.gp2x.org/wiki/Emulation_Speculation
http://wiki.gp2x.org/wiki/MAME_GP2X
http://wiki.gp2x.org/wiki/CPS2
http://wiki.gp2x.org/wiki/GnGeo2x

Πρέπει να σημειώσω ότι η κονσόλα έχει δικό της test για όλα τα πλήκτρα όσο και για την οθόνη (+). Είναι όμορφη τόσο εμφανισιακά όσο και από άποψη ποιότητας (+). Συγκριτικά με το DS που έχω δεί μπορώ να πω ότι είναι λίγο πολύ στην ίδια κατηγορία ποιότητας. Δεν γίνεται συγκριση με το PSP, καθώς βρίσκεται σε άλλα επίπεδα κατασκευής και τεχνολογίας έχοντας έναν κολοσσό πίσω του (με βλέπω να παίρνω και ένα τέτοιο). Είναι ελαφριά (ακόμα και με τις μπαταρίες) και έχει μεγάλη - φωτεινή οθόνη. Στο φώς του ήλιου έχει κάποιο πρόβλημα όπως είναι λογικό (-), αλλά γενικά όσο ασχολήθηκα μαζί του - είναι πάρα πολύ εύχρηστη και βολική (+). Η οθόνη όπως είπα είναι αρκετά μεγάλη για να μπορείς να παίζεις μέχρι και αρκετά περίπλοκα παιχνίδια (+). Χωρίς να κάνω καμία απολύτως ρύθμιση, υποστήριξε την ελληνική γλώσσα (+) στις λίστες των mp3 που φόρτωσα για τις δοκιμές μου - με τόνους και κενά. Βίντεο είδα τα δικά του. Κείμενα ανάγνωσε txt αρχεία από αυτά που το φόρτωσα. Τις μπαταρίες εάν είναι κακής ποιότητας τις ρουφάει σε κανά μισάωρο (-) αλλά εάν είναι υψηλής ποιότητας και χωρητικότητας ξεπερνάει το δίωρο. Τις δικές του επαναφορτιζόμενες δεν τις έχω δοκιμάσει πλήρως, αλλά πιστεύω ότι πρέπει τμηματικά να έχουν περάσει το 3ωρο σε gaming time και δείχνουν ακόμα γεμάτες (+). Ο ήχος αρχικά με προβλημάτισε γιατί ήταν χαμηλός, αλλά αφού έβγαλα το limiter ανέβηκε κάπως περισσότερο. Αργότερα που έπαιξα σε περιβάλλον δωματίου, μονίμως το χαμήλωνα οπότε κρίνω ότι είναι επαρκές. Δεν δοκίμασα τα ακουστικά καθόλου καθώς δεν κρίθηκε απαραίτητο - θα τα δοκιμάσω όμως. Δεν δοκίμασα να το συνδέσω στο pc, καθώς έχει card-reader και μέσω αυτού γινόνταν όλες οι μεταφορές στην κάρτα. Ο explorer που έχει είναι απλός και όσο τον δοκίμασα (διαγραφές παιχνιδιών που δεν με ενθουσίασαν) λειτούργησε άψογα. Όλα τα παιχνίδια φορτώθηκαν με ένα απλό copy/paste στην κάρτα sd.
Απάντηση