Aλλαγες στην Moderation Team???

Όλα σχετικά με τον αγαπημένο μας emulator.

Συντονιστές: Nemo, Maddog, Whacker, BraiNKilleR

Άβαταρ μέλους
Nemo
Moderator
Moderator
Δημοσιεύσεις: 4798
Εγγραφή: 15 Απρ 2004 22:55
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Aλλαγες στην Moderation Team???

Δημοσίευση από Nemo »

Maddog έγραψε: αλλά έχουμε κάτι μέλη πολύ retro! Τύφλα να'χει ο Μαθουσάλας!
http://www.mame.gr/forum/viewtopic.php? ... A&start=45
Maddog έγραψε:
grip έγραψε:Πλάκα-πλάκα σε λίγο καιρό θα γίνουν retro οι ίδιες οι εκπομπές...Σαν χθες μου φαίνεται το 2006 και περάσαν 7 χρόνια... :shock:
Εδώ είναι ρέτρο οι ίδιοι οι συντελεστές...Vag, Paspartoo, Saulot. Απολιθώματα του Παλαιοζωικού Αιώνα... :mrgreen:
http://www.mame.gr/forum/viewtopic.php? ... %2A#p32130


Καθως βαδιζουμε στην νεα δευτερη δεκαετια του Mame.gr εδω και ~ 2 μηνες και με αφορμη αλλα και αν θελετε ακομη περισσοτερο και '"ως πατημα" χρησιμοποιωντας τα ποιο πανω σχετικα προσφατα σχολια του Μaddog σε παλιοτερα τοπικ ,και ποσο αυτα τα σχολια λογια ,ως απεικονιση της πραγματικοτητας εχουν εφαρμογη στην moderatiom team του Mame.gr ,και σε συνδιασμο την πτωτικη εικονα του forum (π.χ. το τελευταιο μηνα δεν εγγραφηκε νομιζω κανενα νεο μελος) ,
θα ηθελα να θεσω σε δημοσια συζητηση το θεμα του "Ανασχηματισμου" της moderation Team και αντικαταστασης απο νεωτερα δραστηρια μελη -αν το επιθυμουν κι αυτα βεβαια - οπως π.χ. ο Geoman ,Ace, Arximidis,NLS, Apollyon ,Aganhim ......

Ακομα κι αν οι ιδιοι δεν θελουν να αναλαβουν καποιοι ποστο ,η γνωμη/προτασεις τους θα ειχαν ενδιαφερον ....

Το παρων αποτελει προσωπικη μου προτωβουλια και μονο ,και η διαθεση για "παραιτηση" απο την moderation team εφοσον αυτη διευκολυνει τον εμπλουτισμο/ανανεωση του moderation team και την καλυτερη λειτουργεια του φορουμ .

Υ.Γ. Η αναφορα ενδεχομενη παραιτηση δεν σχετιζεται με κατι αλλο , απλα γινεται για να διευκολυνουμε τον δρομο σε οποιες ενδυναμει αλλαγες και δεν σημαινει σε καμια περιπτωση αποχωρηση .

Υ.Γ.2 Οταν λεω αλλαγες στην moderation team δεν αναφερομαι στον Brainkiller(Maddog)

Y.Γ3 Ενδεχομενως το σωστοτερο να ηταν η συζητηση αυτη να γινει ιδιωτικα και σε υψηλοτερο επιπεδο αναμεσα στους επικεφαλεις (μεταξυ Admin / Brainkiller και Super Moderator /Maddog) . Aν θεωρουν κατι τετοιο ως σωστοτερο μπορουν να κανουν delete το παραπανω τοπικ κανενα προβλημα απο μενα .

Υ.Γ.4 Κατσουρανης mode off :P
if" Imitation is the sincerest flattery",
imagine emulating ....
Άβαταρ μέλους
metalcandyman
PacGrand Master
PacGrand Master
Δημοσιεύσεις: 344
Εγγραφή: 02 Απρ 2011 12:12
Τοποθεσία: Σερρες

Re: Aλλαγες στην Moderation Team???

Δημοσίευση από metalcandyman »

Δεν ξερω αν γεινουν αλαγες και αν αλαξουν moderators,super moderators κλπ αλλα ατομα που εχουν γραψει ιστορια εδω μεσα οπως maddog και ολοι οι αλλοι δεν γεινεται να μην ειναι.Επισης δεν γεινεται να μην ειναι ο Nemo moderator ο ανθρωπος που κανει τα παντα εδω μεσα και κυριως σε χρονικες περιοδους που το νεκροταφειο του χωριου μου στης 3 η ωρα τα χαραματα ειχε πιο πολυ κινηση και ζωη απο δω μεσα.Αμα ειναι να μπει καποιος τσοντα ας μπει αλλα απο αυτους που ειναι ηδη αποψη μου ειναι να μην λειπει κανεις απο τα υψηλα κλιμακια.
Ενας λυκος δεν χανει ποτε τον υπνο του για της αποψεις των προβατων.
No metalcandyman,No Party
Άβαταρ μέλους
dukepapas
Mame Freak
Mame Freak
Δημοσιεύσεις: 322
Εγγραφή: 12 Φεβ 2006 11:34

Re: Aλλαγες στην Moderation Team???

Δημοσίευση από dukepapas »

Να πω και εγω μια γνωμη δεν εχει σημασια αν καπιος ειναι mod η οτι δηποτε αλλο φτανει να αγαπαει αυτο που ποσταρει και να ασχολητε.Ολοι λιγο πολυ συνισφερουν σε αυτο ετσι και αλλιος δεν εχει να κανει με ποσα ατομα ενγραφονται.Τα ρετρο γενηκοτερα αφορουν την παλαια γενια περισοτερο οποτε καλητερα να εχεις λιγους και ποιοτικους παρα πολους και να μπαινουν μια στο τοσο.

Ετσι και αλλιος η καινουρια γενια δεν μπορει να εκτιμισει μια εποχη που δεν την εζησε προτιμαει κονσολες και γραφικα σουπερ ουαου!

Καποτρ με ειχαν κανει και εμενα mod σε ενα σαιτ αλλα ειναι πολυ σοβαρη υποθεση αν και δεν σημετιχα πολυ γιατι εχω θεμα με ορθογραφια αν και προσπαθω μου ηταν πολυ δυσκολο να προσεχω να σβινω και να κανω τον αστυνομο σε παρατιπειες μεταξυ τον μελον.Ποσο μαλλον εδω που θελει και γνωσεις του αντικημενου δεν το λεω ειδηκα το λεω γενηκα.
Άβαταρ μέλους
Ace
Mame Freak
Mame Freak
Δημοσιεύσεις: 298
Εγγραφή: 16 Ιούλ 2007 00:01

Όχι...

Δημοσίευση από Ace »

Nemo έγραψε:...και σε συνδιασμο την πτωτικη εικονα του forum (π.χ. το τελευταιο μηνα δεν εγγραφηκε νομιζω κανενα νεο μελος)
...δεν ευθύνεται κανένα moderation team σε αυτό το γεγονός. Δυστυχώς, παρατηρώ μια γενικά πτωτική πορεία στην emulation scene, με έλλειψη ενδιαφέροντος από το κοινό και το κυριότερο, έλλειψη από νέο "φρέσκο" υλικό.

Η απαξίωση του emulation εκφράζεται πολύ έντονα πλέον, μέσω της σύγκρισης με το "real thing" και το emulation χαρακτηρίζεται ως "αναγκαίο κακό", ο φτωχός αδελφός ή ακόμα χειρότερα ως ελλιπές μέσο για την αναβίωση των παλιών games, διότι "φίλε, δεν είναι το ίδιο, βάλτο σε μια κανονική AMIGA και θα δεις", "ο chip ήχος είναι τελείως διαφορετικός από τον emulated" και άλλα τέτοια, που κατά την γνώμη μου είναι από ελαφρώς υπερβολικά έως εντελώς ανακριβή...

Εξελιχθήκαμε από gamers σε συλλέκτες, από 18χρονους σε ένα υπνοδωμάτιο του πατρικού, με ένα PC γεμάτο emulators και tzamparoms, σε 40άρηδες νοικοκύρηδες, με σύνθετα και βιτρίνες στο σαλόνι γεμάτα κονσόλες όλων των εποχών μαζί με τα games τους... Δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά από ένα σημείο και μετά καταντάει... κάπως.

Κοιτώ μπροστά με την ελπίδα να εμφανιστούν στο μέλλον, κανά δυο κομμάτια από groundbreaking software, που θα ανακινήσουν την σκηνή και οι προγραμματιστές θα βάλουν πάλι στα πληκτρολόγια φωτιά! :D
Άβαταρ μέλους
Scatman
Emulation King
Emulation King
Δημοσιεύσεις: 1216
Εγγραφή: 01 Σεπ 2006 04:30
Τοποθεσία: Neo Kobe
Επικοινωνία:

Re: Aλλαγες στην Moderation Team???

Δημοσίευση από Scatman »

Λογικό είναι να συμβαίνει κάτι τέτοιο αφού το site αφενός έχει συγκεκριμένο προσανατολισμό (κυρίως gaming) αφετέρου η βάση του είναι άτομα που απ'ότι έχω διαβάσει έχουν και οικογενειακές υποχρεώσεις. Πάντως, το ότι μετά από 10+ χρόνια παρουσιάζεται ένα τέτοιο "πρόβλημα" , νομίζω είναι επιτυχία. Άλλα sites το έχουν πολύ νωρίτερα.

Τέσπα, Ο Nemo είναι η ψυχή του site και εμπιστεύομαι κάθε πρόταση που έχει να κάνει. Τα μέλη που αναφέρθηκαν μου φαίνονται μια χαρά κι επικροτώ τον ανασχηματισμό (προσθήκη επιπρόσθετων μελών στο modding)
Άβαταρ μέλους
GeoMan
Mame Freak
Mame Freak
Δημοσιεύσεις: 472
Εγγραφή: 21 Μαρ 2013 01:19

Re: Aλλαγες στην Moderation Team???

Δημοσίευση από GeoMan »

Θεωρω φυσιολογικο, το emulation - τουλαχιστον σε οτι αφορα τα Arcades και τις παλιοτερες κονσολες/computers - να κανει "κοιλια" οσο περνανε τα χρονια, γιατι ολο και λιγοτεροι εχουν επαφη με αυτα. Δεν μπορεις να περιμενεις απο καποιον που δεν εχει δει ουτε εχει πιασει ποτε στα χερια του μια Amiga π.χ., να ασχοληθει με Amiga emulation.

Και ειναι δυσκολο για καποιον που δεν εχει μεγαλωσει με 2D γραφικα να ασχοληθει με αυτα, ενω εχει στα χερια του τεχνολογια που του δινει σχεδον ρεαλιστικη 3D απεικονιση στα παιχνιδια του.

Σχετικα με το moderation, χρειαζονται ατομα με πολλη ορεξη αλλα και χρονο - κατι που στην δικη μου περιπτωση π.χ. δεν υπαρχει λογω δουλειας. Και δεν πιστευω οτι η αλλαγη moderators θα επηρεασει την κινηση στο site, οπως εγραψα και παραπανω η πτωση του emulation με την παροδο του χρονου ειναι για μενα φυσιολογικη...
Άβαταρ μέλους
dukepapas
Mame Freak
Mame Freak
Δημοσιεύσεις: 322
Εγγραφή: 12 Φεβ 2006 11:34

Re: Aλλαγες στην Moderation Team???

Δημοσίευση από dukepapas »

Τα νεα παιδια δηστιχος ιδεα δεν εχουν και οταν τους μιλας για ολα αυτα τα βλεπουν απαξιοτικα επειδη δεν τα εζησαν οποτε πως μπορει να τα εκτημισουν εγω θυμαμε οταν ανακαλιψα τι κανει το μαμε ενιωσα τετια χαρα πουυ μαζεψα οτι παιχνιδι ειχα πεξει στα νιατα μου.
Άβαταρ μέλους
NLS
Metal Slug
Metal Slug
Δημοσιεύσεις: 164
Εγγραφή: 11 Φεβ 2006 17:53
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Επικοινωνία:

Re: Aλλαγες στην Moderation Team???

Δημοσίευση από NLS »

Παιδιά το ρετρό απλώς... προχωράει. Το ρετρό το δικό μας, είναι ή θα αρχίσει να είναι αρχαιότητα.
Το νέο το δικό μας, θα είναι το ρετρό των νεώτερων.
Εγώ πχ. έχω ένα PS2 (ποτέ δεν του έβαλα ούτε ένα game, μετά το Atari 2600 δεν ξανάπιασα κονσόλα) για... spare DVD player (δώρο ήταν, δεν το αγόρασα).
Για τον 15 χρονο δεν είναι απλώς retro, είναι καραρετρό (εγώ το θεωρώ απλώς χτεσινό, μόλις βγήκε το PS4).

Όσο αφορά το emulation, επειδή το κυνήγησα πριν από τους περισσότερους (εννοώ και τους συνομήλικους και τους μεγαλύτερους), εγώ ποτέ δεν το θεωρούσα ούτε αποκομμένο και παρακατιανό από το τι είναι πραγματικό ρετρό, ούτε από την άλλη τελικά το ονόμαζα τότε ρετρο-φιλία. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ το θεωρούσα πάντα κάτι μοντέρνο και σημάδι της εποχής και της εξέλιξης να μπορώ να έχω το παλιότερο μέσα στο νεώτερο. Όχι απλώς για τη νοσταλγία. Αλλά και γιατί ξαφνικά τα χιλιάδες παιχνίδια και εφαρμογές της Amiga μου, εμπλουτίζονταν από χιλιάδες άλλες παιχνίδια και εφαρμογές από τους emulators που έτρεχα τότε εκεί (CBM64 με 3-4 διαφορετικούς, Spectrum, Amstrad, Mac classic, IBM... μετά έφερα και την EMPLANT στην Ελλάδα κλπ.). Όταν είχα ξεκινήσει από τα 9 να είμαι στους υπολογιστές και σε λίγα χρόνια είχα την Amiga και τον CBM64 απλώς στην ντουλάπα, δεν ήταν θέμα ρετρό (αν ήταν, θα τον έβγαζα από τη ντουλάπα). Ήταν εξέλιξη. Υπήρχε μια νοσταλγία φυσικά ναι, αλλά βλέπουμε το παλιό και προχωράμε. Ήταν και επίδειξη διπλή - και είναι ακόμα (και για εσάς). Είναι μαζί και "να κοίτα τι κάνει ένα μηχάνημα", είναι μαζί και "κοίτα πότε ξεκίνησα εγώ" ή "κοίτα τι ξέρω να χειρίζομαι εγώ" (εδώ που τα λέμε να δείξεις έναν PET emulator ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ, σε έναν νεαρό που έχει δει μόνο ποντίκια και fullHD οθόνες... είναι σοκ). Ξέφυγα αλλά το ζουμί είναι ότι ΚΑΙ ΤΟ emulation είναι μεγάλη δουλειά. Στο κάτω κάτω το "mame.gr" αφορά τον emulator των emulators και σίγουρα ξενίζει εδώ μέσα να σνομπάρεται το θέμα.

Πάμε στο forum. Το forum έχει συγκεκριμένο όνομα, τα θέματα έχουν μεν τελικά απλωθεί, αλλά υπάρχει τουλάχιστον ένα forum με "γενικότερο" όνομα που μοιραία θα τραβήξει "γενικότερο" ρετρό-κόσμο. Ή το δέχεστε και έχουμε αυτό το "λίγοι και καλοί" (το παλιό καφενεδάκι που πάνε οι fans του ακόμα και αν απέναντι είναι το "Νέον" ...είπα και εγώ "Νέον", ενώ είναι ΡΕΤΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ). Ή ίσως και αλλάζετε όνομα. Ή επιστρέφει η θεματολογία στην αφορμή δημιουργίας του forum και μόνο (ασχολείται με MAME στην Ελλάδα).

Όσο αφορά το moderation.
Συμφωνώ ότι 1-2-3 άτομα είναι "τοτέμ" και δεν πειράζονται (όχι ότι γινόταν, λέμε θεωρητικά).
---
NLS
www.ilogic.gr/blog
Άβαταρ μέλους
Fotis_KFOR
Mame Maniac
Mame Maniac
Δημοσιεύσεις: 748
Εγγραφή: 13 Οκτ 2004 00:55
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Re: Aλλαγες στην Moderation Team???

Δημοσίευση από Fotis_KFOR »

Για εμένα δεν χρειάζεται να αλλαχτεί κάποιος και σε καμία περίπτωση δεν παίζει να "φταίει" κάποιος για μια περίοδο πτωτικής φάσης του φόρουμ.

Απλά τα θέματα που ασχολείται το φορουμ είναι για λίγους και ήδη όσοι σχεδόν ασχολούνται με το αντικείμενο το γνωρίζουν και απλά μπαίνουν υποθέτω όταν βρίσκουν λίγο χρόνο.

Με λίγα λόγια είμαστε κάποιοι "μόνιμοι" νοματαίοι μεγαλύτεροι σε ηλικία που μπαίνουμε σταθερά (και) εδώ και επειδή από τη νεολαία πιστεύω ότι τα θέματα αυτά θα αφορούν ελάχιστους στο σύνολο (λόγω ηλικίας) απλά θα γράφονται ελάχιστοι μια στο τόσο.

Οπότε δεν θεωρώ μερίδια ευθύνης ή οτιδήποτε άλλο για κανένα, ίσα ίσα μια χαρά ήταν πάντοτε στα πόστα τους.
Άβαταρ μέλους
Maddog
Master Modelator
Master Modelator
Δημοσιεύσεις: 3768
Εγγραφή: 26 Μάιος 2004 14:44
Τοποθεσία: Κάποιο beach bar στο Ντουμπάι
Επικοινωνία:

Re: Aλλαγες στην Moderation Team???

Δημοσίευση από Maddog »

Λίγο-πολύ τα είπατε όλα.
Προσωπικά δεν με χαλάει το "οικογενειακό" κλίμα του mame.gr (άσε που κάνει και την δουλειά του mod μάλλον απλή και ξεκούραστη αφού σχεδόν ποτέ δεν χρειάζεται να παρέμβεις). Συμφωνώ ότι το θέμα μας είναι κάπως περιορισμένο και αναμενόμενα χαμηλής απήχησης σε νεότερα παιδιά. Ακόμα και το ίδιο το ΜΑΜΕ αναπόφευκτα τα τελευταία χρόνια έχει κόψει ρυθμούς. Τα περισσότερα πράγματα που θα ήθελε κάποιος να γίνουν emulated έχουν γίνει, οπότε και το excitement για κάθε νέο release δεν μπορεί να είναι το ίδιο με την εποχή που κάθε νέο update ήταν σεισμός με κάτι συγκλονιστικά κλασσικό να προστίθεται.

Παρόλ' αυτά κατά καιρούς θα εμφανιστεί και κάποιος "νέος" (για τα δεδομένα των δεινοσαύρων που λέγαμε και στο πρώτο post) που θα μείνει αρκετά για να γίνει μέλος της οικογένειας και θα δώσει έστω και αυτή την λίγη ζωή στο forum που όλοι απολαμβάνουμε. Υποθέτω ότι κάτι τέτοιο σκεφτόταν ο Nemo αν κρίνω από τα ονόματα που βλέπω ως υποψήφιους για "αξίωμα". Που φυσικά το αξίζουν όλοι τους, αφού έχουν δώσει τόσα υψηλά δείγματα γραφής. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. :)
Οπότε οι "υποψηφιότητες" επικροτούνται με τα χίλια. Όχι λόγω ανάγκης για επιπλέον moderation ή επειδή πιστεύω ότι μια τέτοια κίνηση θα άλλαζε κάτι για το site (πάλι οι ίδιοι θα γράφουμε IMHO) αλλά σαν τιμή για τα "νεοαποκτηθέντα" (κάτω της πενταετίας, lol) άξια μέλη, καθώς και για τους "παλιούς" που ακόμα δεν έχουν τιμηθεί αναλόγως με τα έτη της παρουσίας τους εδώ.

Και επειδή αναφέρθηκε και το forum με "γενικότερο" ρέτρο κόσμο (φαντάζομαι εννοείς τους φίλους από το Retromaniax, NLS; ), ακόμα και εκεί αισθάνομαι ότι το gaming/emulation κομμάτι του είναι σε σχετική πτώση σε σχέση με (το πως θυμάμαι εγώ...) τα πρώτα του χρόνια. Και φαντάζομαι για τους ίδιους λίγο-πολύ λόγους που ισχύουν και για εμάς, απλά επειδή το site είναι 10 κλίμακες μεγαλύτερο, δεν φαίνεται τόσο πολύ το "πρόβλημα". Αν είναι πράγματι πρόβλημα, γιατί όπως είπα εμένα δεν με ενοχλεί τρομερά.

Κλείνοντας αυτό τον "λόγο", γιατί έτσι και αλλιώς δεν κάνω για πολιτικός:
1) η "παραίτηση" σου Nemo απορρίπτεται. Προσωπικά δεν θα αισθανόμουν άνετα χωρίς το all-seeing μάτι σου και το all-remembering μυαλό σου σε θέση mod...
2) είτε πάρουν "αξίωμα" κάποια παιδιά είτε όχι (μόνο o Brainkiller έχει δικαιοδοσία εκεί), θα είναι ψηλά στην εκτίμηση όλων μας. Εγώ πάντως επικροτώ. Μπορούμε να γίνουμε το πρώτο site που όλα τα ενεργά μέλη θα είναι mods, αφού όλοι έχουν αποδείξει την αξιοπιστία τους και κανένας δεν θα χρειάζεται να mod-αρει πραγματικά κανέναν (άρα no problem για τους πολυάσχολους...)
3) σε καθαρά προσωπικό επίπεδο, ευχαριστώ για την εκτίμηση προς το πρόσωπο μου που βλέπω σε κάποια από τα post σας. Πραγματικά με συγκινείτε ρε κ@λοπαιδα! :oops:
Παππού όλος ο κόσμος ανησυχεί μήπως η σχέση σου με την πιτσιρίκα αποβεί μοιραία.
-Τι να κάνουμε παιδί μου...αν πεθάνει - πέθανε...
Άβαταρ μέλους
NLS
Metal Slug
Metal Slug
Δημοσιεύσεις: 164
Εγγραφή: 11 Φεβ 2006 17:53
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Επικοινωνία:

Re: Aλλαγες στην Moderation Team???

Δημοσίευση από NLS »

Μια και είπες για μάτια που βλέπουν τα πάντα κλπ. και με τη ρετρό διάθεση, ας βάλουμε αυτό να χαλαρώσει το κλίμα:

---
NLS
www.ilogic.gr/blog
Άβαταρ μέλους
GeoAnas
Methuselah
Methuselah
Δημοσιεύσεις: 1503
Εγγραφή: 19 Απρ 2004 22:39
Τοποθεσία: Πολύγυρος - Χαλκιδική
Επικοινωνία:

Re: Aλλαγες στην Moderation Team???

Δημοσίευση από GeoAnas »

Maddog έγραψε:Κλείνοντας αυτό τον "λόγο", γιατί έτσι και αλλιώς δεν κάνω για πολιτικός:
1) η "παραίτηση" σου Nemo απορρίπτεται. Προσωπικά δεν θα αισθανόμουν άνετα χωρίς το all-seeing μάτι σου και το all-remembering μυαλό σου σε θέση mod...
2) είτε πάρουν "αξίωμα" κάποια παιδιά είτε όχι (μόνο o Brainkiller έχει δικαιοδοσία εκεί), θα είναι ψηλά στην εκτίμηση όλων μας. Εγώ πάντως επικροτώ. Μπορούμε να γίνουμε το πρώτο site που όλα τα ενεργά μέλη θα είναι mods, αφού όλοι έχουν αποδείξει την αξιοπιστία τους και κανένας δεν θα χρειάζεται να mod-αρει πραγματικά κανέναν (άρα no problem για τους πολυάσχολους...)
3) σε καθαρά προσωπικό επίπεδο, ευχαριστώ για την εκτίμηση προς το πρόσωπο μου που βλέπω σε κάποια από τα post σας. Πραγματικά με συγκινείτε ρε κ@λοπαιδα! :oops:
Τι άλλο να προσθέσει κανείς :?: :?: :?: :lol: :lol:
Με καλύψατε πλήρως :!:
Άβαταρ μέλους
Pyjamarama
Metal Slug
Metal Slug
Δημοσιεύσεις: 150
Εγγραφή: 03 Σεπ 2004 10:39
Τοποθεσία: Athens

Re: Aλλαγες στην Moderation Team???

Δημοσίευση από Pyjamarama »

Το emulation εχει γενικοτερα και παγκοσμιως πτωση. Αυτα που ηθελε ο πολυς ο κοσμος να δει να εξομοιωνονται, εξομοιωθηκαν. Λιγους εξ αυτων τους ενδιαφερει αν εξομοιωθηκαν per cycle και με σουπερ ακριβεια.

Το MAME (ο εξομοιωτης) ειτε λογω κορεσμου των στοχων, ειτε λογω κακων αποφασεων της ηγετικης ομαδας, ειτε λογω κακης επικοινωνιας με το κοινο, ειτε διοτι η πλειονοτητα βολευτηκε με ενα 132 και παιζει το "μπουμπλε μπουμπλε", εχει πεσει. Δεν ενεργοποιει στο κοσμο την καψα που καποτε καταφερνε να μας γεννα σε καθε build.

Παραμενει ομως ο βασιλιας.

Το mame.gr ειναι ΤΟ ΜΟΝΟ Ελληνικο site που εχει dedicated κομματι για αυτον. Νομιζω οτι κανενα αλλο Ελληνικο ρετροφορουμ δεν εχει MAME section. Εικαζω λογω σεβασμου κατ αρχην διοτι το mame.gr ξεκινησε το retrocomputing/retrogaming θεματικα στο Ελληνικο ιντερνετ. Αλλωστε εχει ως μελη τα "τζινια" του κουρμπετιου.

Ενας εμπλουτισμος της (ηδη εξαιρετικα δυνατης γνωστικα) συντονιστικης ομαδας και με νεα προσωπα, βοηθα νομιζω. Αλλωστε οι κοινοτητες χρειαζονται ενα "σπρωξιμο" ενιοτε απο την ομαδα που συντονιζει. Αν η ομαδα εχει κεφι, ειναι ευεργετικο.

Στα συν το αριστο κλιμα που διαπνεει παντοτε το χωρο. Δεν θυμαμαι ποτε ουτε reality, ουτε χαμο μαυρο, ουτε επεισοδιακα μπαναρισματα και απειλες "Χλαπατσα".

Στα συν επισης οτι η υλη δεν ειναι χιλιοσκορπισμενη.

Ο κοσμος υπαρχει απλα συνηθως παρακολουθει και δεν συμμετεχει ενεργα λογω χρονου. Αποστολη της οποιας (αν αποφασιστει εν τελει) νεας ομαδας θα ειναι να τον κανει να γραψει ξανα.
LOAD ""
Άβαταρ μέλους
metalcandyman
PacGrand Master
PacGrand Master
Δημοσιεύσεις: 344
Εγγραφή: 02 Απρ 2011 12:12
Τοποθεσία: Σερρες

Re: Aλλαγες στην Moderation Team???

Δημοσίευση από metalcandyman »

Μερικοι Moderators παραπανω δεν προκυται να αναγενησουν το forum εκτος αν εχουν ο καθενας καμια 20αρια φιλους φανατικους με τα arcades που διψανε για κουβεντα πανω σε αυτα και γραφτουν με την μια και γιννει της ρουσλανας το καγκελο :D Οπως ειπε και ο συντροφος NINTENDOmaniac Μaddog :twisted: αλλα και ολοι οι αλλοι δεν υπαρχει πολυς κοσμος που να ασχολειται με το mame να παιζει δηλαδη και οχι να απλα να το εχει οπως γεινεται με εκατομμυρια κοσμο που απλα το εχουν σε ενα PC και μια φορα τα χιλια χρονια θα του καπνισει να παιξουν ενα bubble bobble.Νεοι που θα ασχοληθουν με το mame απλα δεν υπαρχουν μη γελιομαστε μεταξυ μας και οι και καλα παλιοι που εζησαν αυτες της χρυσες εποχες των 80s και 90s μπορει για μια στιγμη να τους πιασει μια διψα νοσταλγιας αλλα αυτη χανεται σε χρονο ρεκορ με προσφατο πραδειγμα πριν λιγες μερες που βρεθηκα σε μια παρεα και μεταξυ σουβλακλιων και πολυ ρετσινας καποιος θυμηθηκε τα arcades απο αυτους και να λεει ο ενας ''ρε θυμαστε τον νεκροθαφτη; Θυμαστε εκεινο με το κιτρινο πουλακι που δεν ξερω πως το λενε;'' και να πεταγεται και αλλος και να λεει ''μην ξεχνατε και κεινο με το παιδακι που πετουσε ουρανια τοξα'' και γενικα να πεταει ο καθενας και κατι που μπορει να του ρχοταν στο μυαλο και μετα απο 5 το πολυ δεκα λεπτα νοσταλγιας τελειωσε το παραμυθι και δεν ασχοληθηκε κανεις.Ολοι αυτοι λοιπον αν και εζησαν εκεινες της εποχες και ασχοληθηκαν πολυ η λιγο με τα ''ηλεκτρονικα'' δεν υπαρχει περιπτωση να κατσουν να γραψουν σε ενα forum η να να παιξουν καποιο απο τα χιλιαδες αυτα παιχνιδια πανω απο 10 λεπτα μια φορα το χρονο.Πιανοντας και παλι τα λογια του συντροφου NINTENDOmaniac Maddog :twisted: θα συμφωνησω με αυτα που λεει για το Retromaniax και για το gaming/arcades κλπ σε σχεση με το παρελθον απλα επειδη η υλη των διαφορων θεματων ειναι απλα τεραστια δεν φαινεται αυτο το πραγμα.Εγω απο την πλευρα μου παντως θα κανω οτι μπορω για το mame.gr με reviews παιχνιδιων και οτι αλλο μπορω γιατι δεν ξεχνω οτι το πρωτο post που εκανα σε forum ηταν εδω μεσα και περα απο αυτο και το retromaniax δεν συμετεχω πουθενα αλλου αλλα και τιποτα απο αυτα να μην υπηρχε εχω τετοιο ερωτα με τα arcades που δεν υπηρχε περιπετωση να μη συμετηχα σε ενα forum με την λεξη mame μεσα.

Επισης επειδη ειχα καταλαβει για το που παει το πραγμα για τα arcades κυριως αφου γιαυτα μιλαμε πριν δυο χρονια ειχα ανοιξη ενα θεμα στο retromaniax με τιτλο Παίζετε Arcades; Ασχολείστε με τα Arcades; Αγαπάτε τα Αrcades; και παρακατω παραθετω αυτα που ειχα γραψει.

Εδω και παρα πολυ καιρο και δεν μιλαω μονο για τα μελη του Retromaniax εχω πρατηρηση οτι τα Arcades εχουν περασει σε δευτερη για να μην πω σε τριτη μοιρα ωσον αφορα τα videogames.Και μιλαμε για κατι που πραγματικα ειναι τζαμπα και με το mame μπορει ο καθε ενας να παιξει χιλιαδες αγαπημενα παιχνιδια και να θυμηθει της ατελειωτες υπεροχες ωρες που περνουσε ως πιτσιρικας αλλα και ως μεγαλητερος στα διαφορα μαγαζια που ειχαν Arcades.

Οπως θα παρατηρησει καποιος στον τιτλο του θεματος γραφω της λεξεις ''παιζετε'' και ''Αγαπατε'' και δεν γραφω παιζουμε και αγαπαμε γιατι πολυ απλα βγαζω τον εαυτο μου απεξω απο αυτη την κατηγορια γιατι και αγαπαω ωσο τιποτα αλλο τα Arcades ωσον αφορα τα videogames αλλα και παιζω φανατικα 365 μερες τον χρονο τουλαχιστον ενα δυωρο καθε μερα και συνηθως απο της 12 το βραδυ και μετα.Αν εχω τα Arcades δεν με νοιαζη και τιποτα αλλο να μην υπηρχε ωσον αφορα τα videogames.Φυσικα αυτη ειναι η δεικη μου αποψη και τα δεικα μου θελω δεν νομιζω να υπαρχει καποιος αλλος που να εχει αυτη την αποψη απλα θελω να πω οτι μπορω να ζησω και μονο με αυτα.Καθε ενας εχει τα προσωπικα του γουστα οποτε παιζει και τα αναλογα παιχνιδια.Υπαρχουν ατομα που παιζουν μονο παιχνιδια στο pc και δεν γουσταρουν της κονσολες η το αντιθετο η καποιοι αλλοι που προτιμανε παιχνιδια συγκεκριμενης εταιριας και δεν πολυασχολουνται με αλλα.Οι καποιοι αλλοι που γουσταρουν να ασχολουνται μονο με παιχνιδια στην Amiga και δεν τους ενδιαφερει κατι αλλο αλλα και δεκαδες τετοια παρομοια παραδειγματα.Με τα Arcades ομως δεν υπαρχει ανθρωπος που να μην εχει ασχοληθει εστω και μια φορα στην ζωη του να νιωσει την μαγεια του να βαλει το κερμα μεσα σε καποια καμπινα να καθησει στο σκαμπο η στην καρεκλα να πιασει τον μοχλο και τα κουμπια και να μπει μεσα στον μαγικο κοσμο των Arcades.

Εδω μεσα υπαρχουν παρα πολλα subforums αλλα με περισσοτερη κινηση αλλα με λιγοτερη και ειναι λογικο γιατι δεν μπορουν να αρεσουν σε ολους ολα τα θεματα.Τα Arcades ομως δεν ειναι καποια συγκεκριμενη κονσολα η καποιος συγκεκριμενος Home computer αλλα ειναι κατι που το εχουμε ζησει ολοι οπως εγραψα και παραπανω αλλα δυστηχως περα απο το θεμα με την κατασκευη Arcade καμπινας αλλα και τα Review που κατα καιρους γραφω για Arcade παιχνιδια δεν υπαρχει αλλη αναλογη κινηση.Ακομα και στα διαφορα θεματα η Reviews παιχνιδιων δεικα μου η αλλων μελων δεν συμετεχουν πολλα ατομα εκτος απο τους ελαχιστους γνωστους και αυτο με φαινεται πολυ παραξενο γιατι δεν νομιζω να μην ξερει καποιος αυτα τα παιχνιδια η ακομα και να μην τα επαιξε στα Arcades σιγουρα θα το επαιξε καπου αλλου σε καποια μεταφορα οποτε πανω κατω θα το ξερει το παιχνιδι.Επισης ενα αλλο γεγονος που εχω παρατηρηση απο την προσωπικη μου ζωη σε ενα σωρο ατομα που ξερω η εχω γνωρισει ειναι οτι παρα πολλοι ειναι αυτοι που εχουν την τρελα να φτιαξουν μια καμπινα και οταν καταφερνουν να την φτιαξουν ασχολουνται ελαχιστα με τα παιχνιδια η πολλοι ειναι αυτοι που μετα απο λιγο καιρο την βγαζουν στο σφυρι.Και δεν μιλαω να μην παιζουν λογο εληψης χρονου γιατι αυτο το καταλαβαινω απολυτα αλλα δεν παιζουν γιατι αλλοι βαριουνται τα Arcades η προτιμανε τα παιχνιδια στο pc η στης κονσολες.Ακομα και φανατικοι με τα Arcades που καποτε δεν ξεκολουσαν απο αυτα βγαζουν ενα αισθημα απαξιωσης και μια λογικη του τυπου ''σιγα να μην κατσω να παιξω Arcades τωρα ενω υπαρχουν τοσες παιχνιδαρες σε pc και κονσολες''που πραγματικα δεν μπορω να την καταλαβω ειδικα σε ανθρωπους που εζησαν της χρυσες εποχες των Arcades.Nα το πει αυτο καποιος που τωρα ειναι 18-20 χρονων η και λιγο παραπανω να το καταλαβω αλλα δεν μπορω να το ακουω απο ατομα πανω απο 30 χρονων και με προβληματιζει παρα πολυ αυτο γιατι ετσι οπως παμε τα επομενα χρονια θα ξεχαστουν και ελαχιστοι θα ειναι αυτοι που θα τα θυμουνται και θα ασχολουνται με αυτα.

Για βαλτε στην παρακατω θεση τον εαυτο σας και σκεφτητε λιγο αν για παραδειγμα θα παρατουσατε το Diablo,το Halo,το zelda,το gears of war,το WOW,To skyrim,το call of duty και ολα τα χιλιαδες παιχνιδια που παιζετε στης αγαπημενες σας κονσολες η στο pc και αντι γιαυτα παιζατε pacman,donkey kong,wonder boy,new zealand story,cabal,toki,ghouls n ghosts,frogger και ολα τα χιλιαδες αγαπημενα Arcades.Θα παρατουσατε ολες της σημερινες παιχνιδαρες και αν παιζετε πχ 2 ωρες την μερα την 1 θα την αφηερωνατε στα Arcades;Ποσοι απο ολους εδω μεσα που εχουν φτιαξει και εχουν στην κατοχη τους καμπινες αχολουνται εστω και μια ωρα την μερα με καποιο Αrcade στην καμπινα τους αντι να παιζουν καποιο απο τα καινουργια παιχνιδια;Ποσοι εχουν φτιαξει καμπινες και εχουν πολλοι καιρο να της αγγιξουν η παιζουν ελαχιστα και αραια και που οχι λογο εληψης χρονου αλλα λογο του οτι προτιμανε να ξοδεψουν της διαθεσημες ωρες του στο pro η στο fifa η σε οποιοδηποτε αλλο παιχνιδι;

Παιζετε Arcades; ασχολειστε με τα Arcades; γουσταρετε τα Arcades; Αγαπατε και λατρευετε τα Arcades; η σιγα σιγα εχετε αρχισει και ξεχνατε ολες της υπεροχες στιγμες που περασατε ως πιτσιρικαδες,εφηβοι κλπ μεσα σε γεματα καπνο μαγαζια κολημενοι πανω απο μια οθονη για ωρες ολοκληρες και ασχολειστε ολο και λιγοτερο μερα με την μερα με τα αγαπημενα μας Arcades;Η μηπως τα κανετε ολα αυτα για χαρη των καινουργιων παιχνιδιων και παρατατε σιγα σιγα τα Arcades;

Αν μπορουσαν να βγουν απο τα παιχνιδια οι αγαπημενοι σας ηρωες και να εμφανιζοταν μπροστα σας οπως γεινεται στον τερματισμο του Golden Axe θα σας ελεγαν ημαστε και μεις εδω με μας περασατε τα παιδικα και εφηβικα σας χρονια και ενας ενας ολοι οι ηρωες των αγαπημενων μας παιχνιδιων θα στοιχειωναν τα ονειρα σας καθε βραδυ και θα σας φωναζαν οτι δεν γεινεται να παρατησετε τα Arcades η να τα δηνετε ελαχιστη σημασια και να ασχολειστε μονο με κονσολες και pc γιατι τα arcades δεν ηταν μια κονσολα η pc που καθοσουν σπιτι και επαιζες αλλα ηταν ενα τεραστιο κοινωνικο φαινομενο ενας νεος κοσμος που ανοιγοταν περα απο το σπιτι και ενας κοσμος που κανεις δεν ηθελε να ειναι στην απεξω.Ενας κοσμος που υπηρχαν οι βασιλιαδες αλλα και οι πιστοι ακολουθοι και οι μαχες των Highscores ηταν επικες.

Δεν γεινεται να ξεχαστουν τα Arcades και ωσοι τα εχετε παρατηση αλλα και ωσοι ασχοληστε ελαχιστα με αυτα λογο των καινουργιων παιχνιδιων φροντιστε να ασχοληστε περισσοτερο μαυτα γιατι ξεχνωντας τα Arcades σιγα σιγα θα ξεχασετε ολες της υπεροχες στιγμες και καταστασεις που εχετε περασει ολα τα χρονια της ζωης σας μεσα σαυτα τα μαγαζια.Τα Arcades ειναι εδω ειναι τζαμπα και δεν υπαρχει ανθρωπος που εστω να τα εχει στο pc του γιατι δεν μπορουν να εχουν ολοι καμπινες οποτε δεν εχετε καμια δικαιολογια να μην ασχοληστε με ολα τα παιχνιδια που γουσταρετε και εχετε αγαπηση.

Και μην τα παραμελητε γιατι ο τερματισμος του Golden axe που εγραψα παραπανω ειναι προφητικος και δεν θα θελατε ως αλλος Freddy Krueger να σας κυνηγανε ο shinobi,ο wonder boy,o toki,o Rygar και τοσοι αλλοι ηρωες εστω στα ονειρα σας για να σας παρουν το κεφαλι. :D
Ενας λυκος δεν χανει ποτε τον υπνο του για της αποψεις των προβατων.
No metalcandyman,No Party
Άβαταρ μέλους
Maddog
Master Modelator
Master Modelator
Δημοσιεύσεις: 3768
Εγγραφή: 26 Μάιος 2004 14:44
Τοποθεσία: Κάποιο beach bar στο Ντουμπάι
Επικοινωνία:

Re: Aλλαγες στην Moderation Team???

Δημοσίευση από Maddog »

"NINTENDOmaniac Maddog".
Μάλιστααα.... :roll:

Επειδή το banhammer δεν είναι επαρκής τιμωρία για αυτό το επίπεδο θράσους: Από αύριο θα έχεις κάτω από το όνομα σου το "Sonic's biggest fan" αντί για αυτό το "PacGrand Master" που αισθάνομαι ότι δεν σε αντιπροσωπεύει επαρκώς. :mrgreen:

ή έχουμε powers στο forum ή βοσκάμε μυρμήγκια...ΠΡΟΕΔΡΕΕΕΕΕΕ!!!
Παππού όλος ο κόσμος ανησυχεί μήπως η σχέση σου με την πιτσιρίκα αποβεί μοιραία.
-Τι να κάνουμε παιδί μου...αν πεθάνει - πέθανε...
Απάντηση