Γνωρίστε τον Martijn Wenting

Οτιδήποτε εκτός θέματος εδώ.

Συντονιστές: Nemo, Maddog, Whacker, BraiNKilleR

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
GeoAnas
Methuselah
Methuselah
Δημοσιεύσεις: 1503
Εγγραφή: 19 Απρ 2004 22:39
Τοποθεσία: Πολύγυρος - Χαλκιδική
Επικοινωνία:

Γνωρίστε τον Martijn Wenting

Δημοσίευση από GeoAnas »



Γνώρισα τον Martijn Wenting γύρω στο 2005, όταν κυκλοφόρησε το παιχνίδι Debris για τον Vectrex. Ήταν το πρώτο παιχνίδι που έκανε εξολοκλήρου χρήση bitmap γραφικών στον Veccy που ως γνωστό αποτελεί κονσόλα διανυσματικής απεικόνισης [ http://www.iamretro.gr/vectrex/] .
Ακολούθησαν κι άλλες κυκλοφορίες του…Όχι μόνο στον Vectrex, αλλά σε ένα πλήθος, “ξεχασμένων” από τον χρόνο και από τους χρήστες, συστημάτων.
Οι δημιουργίες του Martijn έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα. Εκμεταλλεύονται μέχρι το τελευταίο bit το σύστημα για το οποίο είναι σχεδιασμένα. Προγραμματιστής από τα 8 του χρόνια (!), νομίζω ότι γνωρίζει καλά την δουλειά του !
Σήμερα διδάσκει προγραμματισμό και ανάπτυξη παιχνιδιών σε κολέγια στην πατρίδα του την Ολλανδία, δίνει διαλέξεις, είναι ανεξάρτητος παραγωγός (indie developer), έχοντας ιδρύσει την δική του εταιρεία, την Bitstorm Games και τέλος συνεχίζει να μας εκπλήσει με τις πολυάριθμες και ποιοτικότατες καινούργιες κυκλοφορίες του σε retro συστήματα μέσω της Revival Studios.
Νομίζω ότι αξίζει να τον γνωρίσετε κι εσείς στην συνέντευξη που είχε την ευγένεια να μου παραχωρήσει, για το iamretro …

Καλή ανάγνωση ! :D

Link
:arrow: http://www.iamretro.gr/introducing-martijn-wenting/
Απάντηση