RETRO PLANET #12 - Ιούνιος 2016

Οτιδήποτε εκτός θέματος εδώ.

Συντονιστές: Nemo, Maddog, Whacker, BraiNKilleR

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
CountRaven
Black Tiger
Black Tiger
Δημοσιεύσεις: 87
Εγγραφή: 19 Μαρ 2005 08:48
Τοποθεσία: Syros
Επικοινωνία:

RETRO PLANET #12 - Ιούνιος 2016

Δημοσίευση από CountRaven »

Ναι, είναι γεγονός: με απαράμιλλη συνέπεια και σεβασμό στο κοινό μας, φτάσαμε αισίως στο 12ο τεύχος του περιοδικού Retro Planet το οποίο κυκλοφορεί πλέον επίσημα!

Εικόνα

Ξεκινώντας από το δροσιστικό, καλοκαιρινό εξώφυλλο του περιοδικού προχωράμε στο (χαρακτηριστικότατου ύφους και γραφής - ναι, είναι καλό αυτό!) editorial του Χρήστου Παπαδάκη. Συνεχίζουμε με τις απολαυστικές - όσο και πρωτότυπες - Retro Αναδρομές του Νίκου Κανελλόπουλου, που στο τρέχον τεύχος καταπιάνονται με τον Sir Clive και τον Alan Sugar και καταλήγουν στην κεφαλιά του Zidane στον Materazzi, κάνοντας στάσεις στον Bοris Yeltsin, στην... φέτα (!) και στη Nintendo!

Εικόνα

Ακολουθούν τα Retro Νέα από τον ίδιο συγγραφέα, τα οποία διαδέχονται τα "Νέα της Amiga" (Amiga News) που σε αυτό το τεύχος ανέλαβε να μας μεταφέρει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Μετά τα Amiga News φτάνουμε στη στήλη που όλοι περιμένετε να διαβάσετε, καθώς υπεύθυνος γι' αυτήν είναι ο Παναγιώτης Πλεμμένος ο οποίος δοκιμάζει και σας μεταφέρει εντυπώσεις από 3 ιδιαίτερα αξιόλογα παιχνίδια για τον Commodore 64, κάποια εκ των οποίων θα σας κάνουν να αφήσετε στην άκρη το Buggy Boy και το The Way Of The Exploding Fist οπότε... αξίζουν!

Εικόνα

Προχωράμε στα "8 Magic bits", όπου σε αυτό το τεύχος με πολλή χαρά η σκυτάλη παρεδόθη στον Δημήτρη Μπούρα, για να μας μυήσει στον κόσμο των 8bit υπολογιστών της Atari. Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον άρθρο, όπως ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι και αυτό που το διαδέχεται, το 1ο μέρος του "Handheld gaming mania" από τον εκλεκτό μας ψυχολόγο Διονύση Σουρέλη που μας παρουσιάζει μερικά από τα αγαπημένα του handhelds.

Εικόνα

Εικόνα

To Cover Story του περιοδικού δεν είναι άλλο από το - χορταστικό μέχρι σκασμού! - αφιέρωμα του Στέφανου Καρούσου στην Bullfrog, που μας παρουσιάζει την πορεία της εταιρίας μέσα στο χρόνο έτσι όπως κανένας δεν έχει κάνει μέχρι τώρα!

Εικόνα

Εικόνα

Εάν μετά τις 14 ολόκληρες σελίδες του προηγούμενου θέματος σας βαστάνε ακόμα τα πόδια σας, τότε είναι σίγουρο ότι θα σας... γονατίσει ο Νίκος Κανελλόπουλος, ο οποίος έχει αναλάβει το ντεμπούτο της νέας μας στήλης που ονομάζεται "Lost Treasures", παρουσιάζοντάς μας το υπέροχα υποβλητικό Undying του Clive Barker.

Εικόνα

Νομίζατε ότι τελειώσαμε, ε; Κάνετε μεγάλο λάθος, αφού, απ' ότι φαίνεται, ξεχάσατε τα adventure games, τα οποία όμως δεν ξεχνά ποτέ ο adventure guru του περιοδικού, ο Αντώνης Ηλιάκης. Αφού λοιπόν μας πληροφορήσει για τα τελευταία νέα από τον χώρο του retro adventuring, μας παρουσιάζει μέσα από ένα αναλυτικότατο 5σέλιδο review ένα πραγματικά καταπληκτικό παιχνίδι, το Orion Prime, που δείχνει τι μπορεί να φτιαχτεί όταν υπάρχει κέφι, ταλέντο και μεράκι σε έναν Amstrad 6128.

Εικόνα

Το τεύχος κλείνει με τον πλέον ιδανικό τρόπο από την ίδια πένα που το άνοιξε, αυτή του αρχισυντάκτη μας Χρήστου Παπαδάκη, που μας παρουσιάζει το album Affinity των Haken μέσα από τη στήλη του "Σκάσε & Άκου".

Αρπάξτε όσο γρηγορότερα γίνεται το νέο τεύχος του Retro Planet. Τα 11 προηγούμενα τεύχη εξαντλήθηκαν, και αναμένεται, αργά ή γρήγορα, να συμβεί το ίδιο και με το τρέχον. Κι επειδή είναι - ακόμα και με τα δικά μας, υψηλά (θέλουμε να πιστεύουμε) - standards ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον τεύχος, θα αποτελέσει τον καλύτερο σύντροφο στις καλοκαιρινές σας διακοπές, καθώς θα χαλαρώνετε στα δροσερά νερά του Αιγαίου κάτω από τον καυτό ήλιο, όπως η κοπέλα που κοσμεί το εξώφυλλό μας!

Το Retro Planet είναι ένα ανεξάρτητο περιοδικό για το retro και το εναλλακτικό computing το οποίο εκδίδεται κάθε τρεις μήνες. Για να το αποκτήσετε μπείτε στο site του περιοδικού ή στείλτε email στο info AT retroplanet DOT gr αναγράφοντας τον αριθμό των τευχών που θέλετε καθώς και τα πλήρη στοιχεία σας. Μόλις λάβουμε μήνυμά σας θα σας ενημερώσουμε για το κόστος και τη διαδικασία αποστολής ανάλογα με το πόσα τεύχη θέλετε.

Το τεύχος μπορεί να σταλεί με αντικαταβολή σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Δεν είναι δυνατή η αποστολή με courier αλλά και ούτε η απλή αποστολή ΕΛΤΑ (χωρίς αντικαταβολή) με προκαταβολική κατάθεση/πληρωμή του ποσού. Δεν είναι δυνατή η χρήση Paypal, παρά μόνο για τους πελάτες εξωτερικού.

Στα emails για παραγγελίες παρακαλούμε να αναγράφετε καθαρά, με ελληνικούς χαρακτήρες, τα πλήρη στοιχεία αποστολής καθώς με copy/paste αυτών που εσείς μας γράφετε, φτιάχνονται οι ετικέτες για το ταχυδρομείο.

Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε μορφής ιδέες και προτάσεις που θα οδηγήσουν σε δημιουργική συνεργασία με σκοπό ένα καλύτερο Retro Planet. Έχεις το μικρόβιο; Μην το σκέφτεσαι. Γράψε: info AT retroplanet DOT gr.

Ευχαριστούμε για την στήριξή σας στο περιοδικό, συνεχίζουμε χωρίς σταματημό.

http://donysoldcomputers.blogspot.gr/20 ... et-12.html
A1200 - 68030/50MHz, 2MB Chip Ram, 16MB Fast Ram, 6GB HDD, PCMCIA 10MBit Ethernet Adapter

Pegasos 1, G3@600MHz, MorphOS 1.4.5, Radeon 7500 128MB, 256MB RAM,
80GB HARD DRIVE. 52x CD-ROM
Απάντηση